Ian Poulter tror inte han kommer slå fler slag i Ryder Cup. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Poulter: För gammal för att spela Ryder Cup

”Postman” tror han slagit sitt sista slag i Ryder Cup-sammanhang men utesluter inte involvering i framtiden.

Text: • 2024-03-04 Uppdaterad 2024-03-04

Ian Poulter har genom åren varit en av Europas största publikfavoriter och pålitligaste poängplockare i Ryder Cup. Fem gånger var engelsmannen med och vann med Europa och han är obesegrad i singeldelen där det blivit sex matchvinster, noll förluster och en delning. Totalt är hans matchfacit: 15-8-2.  

När Ian Poulter gick till LIV Golf under 2022 och sedan sa upp sitt medlemskap på DP World Tour förra året så stängde han inte bara dörren för spel i Ryder Cup utan troligen också möjligheten att leda laget i framtiden. 

Även om golfvärlden skulle enas framöver så tror 48-årige Poulter att han slagit sitt sista slag i Ryder Cup-sammanhang. 
– Jag är för gammal. Jag är 48 nu och skulle vara 49 när nästa års upplaga drar igång, säger Ian Poulter till Gulf News.

Tråkigt, absolut, och Poulter tror inte att han eller hans LIV-kollegor (Henrik Stenson, Sergio Garcia och Lee Westwood) kommer vara involverade på något vis i framtiden om inte stora förändringar sker i DP World Tours ledning. Poulter är inte nöjd med hur han och LIV-kollegorna behandlades inför Ryder Cup i Rom förra året.

– Från mitt perspektiv är det extremt nedslående hur vissa människor behandlades och talades om i samband med Ryder Cup, särskilt när dessa människor har ägnat mycket av sitt liv åt att arbeta extremt hårt för den produkten. Så, som det ser ut just nu, med de nuvarande personerna som driver den nivån i organisationen, skulle saker och ting behöva förändras för att jag ska vara involverad. Jag behövs inte och de behövde mig inte förra gången, säger Poulter. 

Inför Ryder Cup förra året där Europa vann överlägset mot USA sa världstvåan Rory McIlroy att de rutinerade LIV-spelarna som inte var med förmodligen skulle sakna att vara där mer än vad Europa skulle sakna dem. 

Samtidigt som Poulter inte har Ryder Cup inritat i planeringen framåt så skulle han absolut återvända (i vilken roll som helst) ifall broarna byggdes upp igen och meningsskiljaktigheter reddes ut.

– Det är inget snack om saken. Om du delar mig på hälften så blöder jag Ryder Cup. När du har gett så mycket av din karriär för att vilja vara med en viss grupp individer, oavsett vad som sägs, bra eller dåligt, kommer de alltid att vara dina lagkamrater. Jag kanske inte håller med om några av de saker de har sagt, och det skulle behöva luftas och broar byggas om. Men återigen, de saknade oss inte, de sa till oss att vi inte var saknade och det är okej.    

På årets tre spelade tävlingar i LIV Golf League har Ian Poulter slutat 28:a, 21:a och 51:a. Han är på 40:e plats i säsongsrankingen. Majesticks GC (Poulter, Henrik Stenson, Lee Westwood och Sam Horsfield) är på tionde plats av ligans 13 lag.

Läs också:


Text: • 2024-03-04
TournyttIan PoulterLIV Golf LeagueRyder CupTournytt
Scroll to Top