Fred Couples och Justin Thomas under ett träningsvarv på Augusta National 2022. Arkivbild: Getty Images

Ryder Cup

Couples: Därför kom Justin Thomas med i Ryder Cup

Den formsvage amerikanens resultat i Paris 2018 vägde tungt, uppger vicekaptenen.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-01 Uppdaterad 2023-09-01

Ingen Keegan Bradley och ingen Cameron Young. Att de två spelarna inte fick plats i USA:s Ryder Cup-lag men att Justin Thomas fick det diskuteras flitigt i amerikansk golfmedia.

Vissa undrar om det är den täta vänskapen mellan Jordan Spieth, Justin Thomas och Rickie Fowler som gjorde att alla tre fick plats i laget.
Kan det ha varit de sex redan direktkvalificerade spelarna som haft ett finger med i spelet och förklarat för kapten Zach Johnson vilka de ville ha med?
Några exakta anledningar varför vissa fick plats och andra inte, har inte givits av Johnsons kaptensteam annat än att de är säkra på att de valt rätt spelare och att de tolv bästa åker till Rom och Marco Simone G&CC i september.

I en radioshow som sändes i onsdags utvecklade vicekaptenen Fred Couples tankegångarna litegrann. Framförallt om valet av Justin Thomas (som haft sin sämsta säsong i karriären där han bland annat missade FedExCup-slutspelet och tappade till 26:e plats på världsrankingen efter att ha startat året som världsåtta).
– Jag har fått 50 sms idag om varför två-tre killar inte är med i laget. Och jag har inget svar på det. Det enda jag kan säga är att det här är laget, och laget har talat. Jag tycker att Justin Thomas var det starkaste valet. Det var inget att tänka på. Analysen säger nej, sättet han spelar golf på säger ja, sa Couples.

63-årige Fred Couples vann The Masters 1992 och har deltagit i fem Ryder Cup som spelare (amerikansk seger vid två av dem). Couples sa även att Justin Thomas resultat förra gången Ryder Cup spelades i Europa, vägde tungt till hans fördel.
2018 på Le Golf National vann Europa överlägset, men Justin Thomas var bäste amerikan och han vann fyra och förlorade bara en av sina matcher den gången.
– Vi spelade inte banan som vi borde ha gjort, men det gjorde JT. Och han kommer spela Marco Simone som den ska spelas. En sak som Justin Thomas kan, är att dissekera en golfbana


Text: Olof Åsgård • 2023-09-01
TournyttFred CouplesJustin ThomasRyder CupTournytt
Scroll to Top