Luke Donald har mycket att stå i kommande veckor. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Sömnproblem för Europas kapten inför slutspurten

Luke Donald har mycket att fundera på inför kommande kaptensval.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-23 Uppdaterad 2023-08-23

Efter nästa veckas Omega European Masters avslutas den europeiska kvalificeringsperioden till Ryder Cup. Då blir sex spelare automatiskt klara för drabbningen i Rom och kaptenen Luke Donald ska därefter offentliggöra sina sex kaptensval, så att Europas tolvmannatrupp blir komplett. 

Den här veckan är han och flera av hans vicekaptener på plats i Tjeckien för att studera spelare under DP World Tour-tävlingen D+D Real Czech Masters.
Donald spelar tillsammans med Robert MacIntyre (just nu med i laget via sin ranking) och svenske Alexander Björk (som inte har tillräckligt med rankingpoäng men som har chansen att visa vad han går för).

Vicekaptenerna och italienska bröderna Edoardo och Francesco kommer hålla koll på varsin Højgaard de två första varven. Edoardo Molinari har parats ihop med tysken Yannik Paul och Rasmus Højgaard.
Francesco Molinari tar hand om Nicolai Højgaard samt svenske Ludvig Åberg som redan har imponerat på Luke Donald men som behöver visa mer under sina två gästspel på DP World Tour. Läs mer om det här.

Vicekapten Nicolas Colsaerts spelar med belgiske landsmannen Adrien Dumont de Chassart (som blev proffs i år och vunnit en gång på Korn Ferry Tour) samt spanjoren Pablo Larrazabal.
– Allt att spela för. De som balanserar på att komma in har bäst chanser och en stark prestation här kommer räcka långt, säger Luke Donald som har mycket att fundera på och samtidigt måste vänta in vilka som i slutändan kvalificerar sig.
Jon Rahm, Rory McIlroy och Viktor Hovland är redan klara. Robert MacIntyre, Tyrrell Hatton och Tommy Fleetwood innehar de tre resterande direktplatserna just nu.
– Jag vet inte om jag var jetlaggad eller ej, men jag var uppe ett par timmar inatt. En massa saker snurrade i huvudet – vilka jag borde prata med, nästa steg, alla dessa saker, säger Donald inför veckans DPWT-tävling. 


Text: Olof Åsgård • 2023-08-23
TournyttLuke DonaldRyder CupTournytt
Scroll to Top