Jon Rahm och Phil Mickelson inför årets The Open på Royal Liverpool Foto: Getty Images

Rahm kritisk mot PGA Tour: ”De har skapat splittring”

Spanjoren berättar varför han inte är intresserad av LIV Golf.

Text: Svensk Golf • 2023-08-02 Uppdaterad 2023-08-02

Den spanske världstrean Jon Rahm är känd för att ofta säga vad han tycker och när han intervjuades i spanska Golf Sin Etiquetas podcast berättade han vad han tycker om PGA Tours hantering av nya LIV Golf Invitational. Han fick reda på den senaste överenskommelsen om ett nytt ramavtal ett par timmar innan den offentliggjordes.

– Jag trodde att det var ett skämt. Men detta är ju vad som borde ha hänt från första början. Istället har de skapat splittring i golfvärlden först för att sedan komma överens igen. Jag hoppas verkligen att de når en bra överenskommelse och jag tror att LIV kommer att leva vidare, åtminstone enligt vad jag hört från dem som spelar där. Ingen av dem vill tillbaks till PGA Tour, de lämnade ju av en anledning, säger Rahm.

Han berättar också att han respekterar allas beslut och att han fortfarande ofta talar med sina vänner som lämnat för LIV Golf. Och att han själv aldrig varit intresserad av att lämna PGA Tour för LIV, trots att rykten florerat en längre tid att spanjoren är på väg att lämna PGA Tour. Speciellt då Rahm är vän med och ofta spelar träningsronder med Garcia och Mickelson.

– Jag skrattar när människor förknippar mig med LIV, jag har aldrig tyckt om det formatet alls. Men jag har alltid trevligt med Sergio (Garcia) och Phil (Mickelson) när vi spelar träningsronder vid majors och jag respekterar deras beslut. Phil respekterar mitt beslut åt andra hållet och han har sagt till mig ett flertal tillfällen att han inte tycker att det finns någon anledning för mig att gå till LIV, berättar Rahm.


Text: Svensk Golf • 2023-08-02
TournyttJon RahmLIV Golf Invitational SeriesPGA TourPhil MickelsonSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen