Alla fem svenskar som spelar Wyndham Championship har möjligheten att ta sig in topp-70 på FedEx Cup-listan Foto: Getty Images

Fem svenskar jagar slutspelsplats

Det är dags för sista tävlingen innan strecket dras inför FedEx Cup-slutspelet.

Text: Martin Strömberg • 2023-08-01 Uppdaterad 2023-08-01

Veckans Wyndham Championship är sista tävlingen innan FedEx Cup-slutspelet drar igång. Inför årets säsong sänktes antalet spelare som tar sig till den första slutspelstävlingen, FedEx St. Jude Invitational, från 125 till 70 och just nu finns bara en svensk på rätt sida om gränsen, Vincent Norrman på plats 66. Men fem svenska spelare kommer till spel på Sedgefield Country Club, och alla har en teroetisk möjlighet att ta sig in i slutspelet som börjar redan nästa vecka. För Ludvig Åberg, som just nu är på plats 145, krävs det dock en seger i Wyndham Championship. Åberg har dock redan sina spelrättigheter klara för nästa säsong oavsett var han hamnar på FedEx Cup-listan när året är slut. Åberg har dessutom haft en betydligt kortare tid på sig att klättra på listan då han blev proffs först i juni.

Närmast utanför de 70 just nu av de svenska spelarna är David Lingmerth på en 74:e plats. Lingmerth behöver en delad tredjeplats för att definitivt säkra en plats i slutspelet men beroende på övriga resultat kan det räcka med en delad 26:e plats.

För Alex Norén på 102:a plats behövs troligen en seger på söndag liksom för Henrik Norlander på 138:e plats. Oavsett om Norén och Norlander tar sig till slutspel eller inte så är det viktiga poäng på spel för att inte hamna utanför de 125 spelare som får behålla kortet efter säsongen. De spelare som inte kvalificerar sig för slutspelet får chansen att förbättra sina positioner i ”Fall Series” som börjar i mitten av september och som avslutas med RSM Classic den 19 november.

Bland övriga kända namn som ännu inte är klara för slutspelet finns bland andra Justin Thomas, som just nu är på 79:e plats och Adam Scott som är 81:a.


Text: Martin Strömberg • 2023-08-01
TournyttAdam ScottAlexander NorénDavid LingmerthFedex CupHenrik NorlanderJustin ThomasLudvig ÅbergPGA TourTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen