Travis Smyth fick HIO-fira i The Open. Foto: Getty Images

The Open Championship

Slår till med HIO på ”skräckhålet”

Se Travis Smyths fullträff.

Text: Svensk Golf • 2023-07-21 Uppdaterad 2023-07-21

Australiensaren Travis Smyth gör ingen vidare debut i The Open Championship och kommer missa kvalgränsen med stor marginal efter att ha gått åtta över par på 36 hål. Men 28-åringen kan lämna Royal Liverpool med åtminstone ett riktigt gott minne. 

När han kom till 17:e tee var han tio över par totalt, han lämnade hålet två slag bättre efter ett HIO.

Det helt nya hål 17, som bara mäter 124 meter, var en stor snackis inför årets mästerskap. Greenområdet är lurigt och den välvda puttytan är liten, svårprickad och omgärdas av djupa bunkrar och avrinningsytor. Matt Fitzpatricks caddie Billy Foster var rejält kritisk efter ett träningsvarv tidigare i veckan:
– Tyvärr tror jag att den här upplagan kan komma att bli ihågkommen för den katastrof som inträffade (på hål 17). Det var inget fel på det lilla par 3 som de hade förut. Nu har de skapat ett vidunder. Greenen är väldigt liten. Om du landar en fot för kort rullar bollen tillbaka ner i en kista under marken. Så djupt. Det här blir en utmaningen för de bästa i världen och de kommer göra sexor, sjuor och åttor. Gud hjälpe de 15-20-handicappare som spelar det här hålet varje vecka eftersom det är i stort sett omöjligt för dem, sa Foster till Golf Monthly. 

Men torsdagens relativt milda väder ledde till att de flesta av spelarna lyckades undvika bekymmer. Det är i skrivande stund det åttonde svåraste hålet i årets upplaga med en snittscore på 3,14 slag totalt. Med tanke på den något hårdare vinden som råder på fredagen kommer den siffran förmodligen bli lite högre. Det har gjorts ett HIO, 22 birdies, 118 par, 32 bogeys och sju dubbelbogeys eller värre just nu.

Travis Smyth HIO:


Text: Svensk Golf • 2023-07-21
TournyttHIOHole in oneRoyal Liverpool GCThe OpenTournyttTravis Smyth
Scroll to Top