Världsettan Scottie Scheffler kommer in i veckans major med ett mäktigt facit under 2023 Foto: Getty Images

The Open Championship

Världsettan: ”Tror att många uppfattat mig som lite tråkig”

Scheffler: "En grej som växte ju fler gånger man sa det"

Text: Martin Strömberg • 2023-07-19 Uppdaterad 2023-07-19

Amerikanen Scottie Scheffler kommer in i årets The Open som klar världsetta. Trots att 27-åringen från Texas har varit bland de tio främsta i 15 av 19 tävlingar under året, och dessutom vunnit The Players Championship, har mycket av diskussionerna kring Scheffler handlat om att han haft problem med puttningen, något som Scheffler tror handlar om medias sätt att fungera.

– Jag tror att man hela tiden måste hitta någon typ av berättelse och att det under en lång period inte fanns särskilt mycket spännande att skriva om mig, att jag av många kanske uppfattades som lite tråkig och inte visade särskilt mycket känslor. Sedan hade jag ett par tävlingar som jag hade kunnat vinna men där jag puttade bort mig och sedan blev det till en grej som växte ju fler gånger man sa det. Det är något som jag inte fäster någon uppmärksamhet vid överhuvudtaget, jag arbetar hårt med alla delar av spelet och jag slår många bra puttar nu och det kommer även att visa sig i resultaten framöver, säger Scheffler inför The Open.

Scheffler har hittills lyckats vinna en major, Masters på Augusta National 2022, och han gör ingen hemlighet av att det är majors som är den stora drivkraften för honom i det här skedet av karriären. Samtidigt fokuserar Scheffler mer på utveckling och processmål än på att bli fixerad vid segrar.

– Det är otroligt kul att vinna och speciellt majors, men om jag inte vinner en major i år så är det ungefär som övriga 25 år som jag har levt, inga konstigheter. Varje gång jag ställer mig på tee försöker jag att vinna och om jag inte lyckas så finns det alltid en frustration, de är spelets natur. Men jag arbetar mer med målsättningen att försöka komma till tävlingar välförberedd och genomföra dem med en positiv och bra attityd, ibland lyckas jag bra men inte alltid, förklarar Scheffler.

Under året har Scheffler varit topp-tio i samtliga tre majors som spelats. Han var delad tia i Masters, delad tvåa i PGA Championship och delad trea i U.S. Open. Ett fantastisk facit med alla spelares mått mätt.

– Om jag jämför fjolåret med detta året så är jag förmodligen något mer belåten med förra säsongen. Men golf är ett spel där man aldrig blir riktigt nöjd och tillfredsställd. Vinner man en major så vill man vinna en till och en tredje. Men om du frågat mig i college om jag varit nöjd med sex segrar, en major och Players Championship när jag är 27 så hade jag säkerligen varit ganska nöjd.

Scottie Scheffler spelar tillsammans med engelsmannen Tommy Fleetwood och Adam Scott från Australien de två första ronderna och trion går ut första ronden på torsdag klockan 10.47.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-19
TournyttAdam ScottScottie SchefflerThe OpenTommy FleetwoodTournytt
Rulla till toppen