Yana Beeli, Schweiz, vann ANNIKA Invitational Europe på Halmstad GK. Foto: Göran Söderqvist

Schweizisk seger i ANNIKA Invitational Europe

Bästa svenska slutade på femte plats när Sörenstams tävling avgjordes på Halmstad GK.

Text: Göran Söderqvist • 2023-06-15 Uppdaterad 2023-06-15

Yana Beeli segrade efter 69 slag den avslutande ronden. Hon var i delad ledning inför dagens spel och segern säkrades med en birdie på hål 17. Det är ofta betydligt enklare att spela sista hålet med två slags ledning än med ett. Så även denna gång då hon avslutade med chip, enputt för par.

– Det känns underbart! Det har varit så kul att komma hit till Sverige och spela den här tävlingen, och sedan att vinna en tävling organiserad av den bästa genom tiderna, säger Beeli till KlubbTV.

Det blev trångt på prispallen när tre spelare delade andraplatsen, två slag bakom segrarinnan. Dessa fyra fick vid prisutdelningen en inbjudan direkt från Annika Sörenstam att komma och spela ANNIKA Invitational USA i januari 2024. 

Slutställning 

1. Yana Beeli, Schweiz -6
D2. Kinga Kusmierska, Polen -4
D2. Fleur Van Beek, Nederländerna -4
D2. Balma Dávalos Guaita, Spanien, -4 

Tre svenskor topp-10

Bästa svenska, på femte plats, blev Alexandra Berglund från Kungsbacka GK. Hon var ett slag före landslagskompisen Matilda Björkman, Kumla GK, som slutade ensam sexa. Även Havanna Torstensson slutade topp-10 efter att ha avslutat med 69 slag på hemmabanan.

Intervju med Alexandra Berglund från KlubbTV:

Landslaget på plats

Flicklandslagets coach David Olsson har varit på plats på Halmstad Golfklubb under hela veckan. Han reflekterade över vad en internationell tävling med Annika som värd betyder för svensk flickgolf.  
-En sådan här tävling betyder mycket för svensk flickgolf. Det är fantastiskt kul att kunna se 37 svenska tjejer tävla mot internationellt motstånd. Att få Europa att komma till Sverige. Vi är väldigt tacksamma att Annika och Annika Foundation gör detta tillsammans med oss, det är kanonbra. Vi är också tacksamma att få spela på en så fin bana som Halmstad levererar och som medlemmarna lånar ut till oss.   

Småland nästa 

Den tolfte upplagan av ANNIKA Invitational Europe kommer att spelas på Isabergs Golfklubb i juni 2024.


Text: Göran Söderqvist • 2023-06-15
TournyttAlexandra BerglundAnnika InvitationalHalmstad GKTournytt
Rulla till toppen