Tom Hoge klämde sig glatt in. Foto: Getty Images/Twitter

The Players

Slog banrekord och vann drygt 15 miljoner – flög ekonomiklass hem

Tom Hoge, rankad 24 i världen, unnar sig inte i onödan.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-14 Uppdaterad 2023-03-14

Amerikanen Tom Hoge stod för en oväntad prestation i The Players Championship förra veckan och slutade delad trea tillsammans med Viktor Hovland. För det fick de motsvarande 15,7 miljoner kronor var (ettan Scottie Scheffler, 48 miljoner kronor). 

Med den prischecken i bagaget skulle man kunna tänka sig att 33-årige Hoge skulle unna sig en första klass-biljett hem till Texas. Så blev det inte och efter en tweet blev Hoges hemresa viral.

Flygplanerna ändrades flera gånger under tävlingen och Hoge hade en biljett bokad redan på fredagen efter en misslyckad öppningsrond på 78 slag. Men hans tävling fick en annan utgång. Först klarade han till sin förvåning kvalgränsen så fredagens biljett behövdes inte och han bokade en ny till söndagen. På tredje ronden slog han sedan till med nytt banrekord på TPC Sawgrass, 62 slag och efter 70 slag sista dagen slutade han till slut delad trea.   

Hemflyget blev till en stor grej när AP:s reporter Doug Ferguson twittrade om att Tom Hoge skulle flyga hem ekonomiklass trots den stora prischecken. Hoge svarade med en bild inifrån planet och hashtaggen #21C (hans plats på flyget).

Tom Hoge har vunnit en gång på PGA Tour, AT&T Pebble Beach Pro-Am förra säsongen, och har spelat in cirka 166 miljoner kronor på touren. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-03-14
TournyttThe Players ChampionshipTom HogeTournytt
Scroll to Top