Hayden Buckley jagar sin första titel på PGA Tour efter två magiska eaglar tredje dagen på Hawaii // Foto: Getty Images

Tournytt

Dubbla eaglar tog Buckley till täten

24 spelare inom sex slag inför sista ronden på Waialae GC.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-15 Uppdaterad 2023-01-15

Det är ett getingbo i toppen inför sista ronden av veckans Sony Open med 24 spelare inom sex slag. Längst upp skaffade sig Hayden Buckley ett litet försprång tack vare två eaglar sista nio hålen. Buckley är 15 under par och leder med två slag före David Lipsky, Ben Taylor och Chris Kirk. Buckley gör sitt andra år på PGA Tour och har en lite udda svingrörelse som då och då jämförs med Jim Furyks.

26-åringen från Tennessee gjorde först eagle på det tionde hålet under söndagen, då han slog i en 50-graders wedge från 120 meter. Han avslutade sedan med att slå upp en järnfemma sex decimeter från hål på det avslutande par 5-hålet för ännu en eagle och 64 slag på ronden. Hans hittills bästa placering på PGA Tour är en delad femteplats men han har vunnit på Korn Ferry Tour 2021 och PGA Tour Kanada 2019.

– Det blir inget annorlunda i morgon. Spelplanen är att träffa så många fairways som möjligt, det är därifrån man kan göra birdies här. Naturligtvis kommer det att kännas annorlunda och lite större än vanligt men tålamod och inte göra några konstigheter blir nyckeln, sa Buckley efter sin tredjerond.

Chris Kirk (4) och Si Woo Kim (3) är de enda två spelarna längst upp i toppen som vunnit mer än en tävling på PGA Tour och avslutningsronden ser ut att kunna bli en jämn historia där 24 spelare trängs inom sex slags marginal.

Båda svenskarna som kom till start i Sony Open, David Lingmerth och Vincent Norrman, missade kvalgränsen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-15
TournyttBen TaylorChris KirkDavid LipskyHayden BuckleyPGA TourSi Woo Kimsony openTournytt
Scroll to Top