Spanjoren Sergio Garcia öppnar återigen dörren till att spela Ryder Cup igen // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Efter samtal med DP World Tour – Garcia ändrar sig

Pelley: "Vi måste göra det som är bäst för oss"

Text: Martin Strömberg • 2022-07-26 Uppdaterad 2022-07-26

Det var efter The Open som spanjoren Sergio Garcia berättade för media att han tänkte avsäga sig medlemskapet i DP World Tour och därmed förmodligen möjligheten att spela fler Ryder Cup. Men nu har den 42-åriga spanjoren, som var en av de första att hoppa över till den nya LIV-touren, ändrat sig. Efter att ha backats upp av landsmannen Jon Rahm och efter att ha samtalat med DP World Tours, Vd, Keith Pelley, ser Garcia en möjlig väg framåt.

– Jag vill vänta och se vilka regler som kommer att gälla framöver. Om det fungerar så vill jag gärna fortsätta att spela de tävlingar jag kan och försöka kvalificera mig för Ryder Cup. Om det inte går så får jag gå vidare men Ryder Cup finns definitivt i mina tankar, sa Garcia till ESPN.

Under samtalet med Keith Pelley fick Garcia inga närmare besked men spanjoren var ändå hoppfull om att saken ska kunna lösa sig.

– Jag sa till honom att jag vill vara medlem och kunna spela mitt minimum av tävlingar men ändå stödja touren och ha möjlighet att kvalificera mig för Ryder Cup. Han svarade ”Jättebra, men vi måste göra det som är bäst för oss, och vi får se vad det är”.

Garcia har spelat tio Ryder Cup med sex segrar som facit. Han har också rekordet för flest segrar med 25 och flest inspelade poäng genom tiderna med 28,5 poäng.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-26
TournyttDP World TourKeith PelleyRyder CupSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen