Att få till spelet i foursome är roligt. Sörenstam och Sagström toppar veckans LPGA Tour-tävling efter första dagens spel. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Sörenstam och Sagström i delad ledning

Svenskorna fick en strålande start på veckan och delar ledningen.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-14 Uppdaterad 2022-07-14

I veckans tävling Dow Great Lakes Bay Invitational bildar spelarna par och efter första dagens spel är Annika Sörenstam, 51, och Madelene Sagström, 29, i delad ledning. Svenskorna gick fem under par precis som Pauline Roussin och Desi Weber.

Spelformen första ronden var foursome. Nu väntar bästboll andra ronden och sedan foursome igen på fredagen. 
– Det var riktigt roligt i dag. Jag tycker vi har bra kemi och vi hade roligt. Jag var taggad att komma hit och jag sa det till Madelene på rangen att jag var uppumpad och såg fram mot att spela, säger Sörenstam till touren. 

Det blev sex birdies och en bogey i foursome och Sörenstam var nöjd med hur de spelade.
– Jag kände ingen press och tyckte det kändes bra vid de flesta slag. Vissa kunde jag slagit bättre och kanske varit lite mer aggressiv i puttningen men överlag var det lugn golf, det var fairways och det var greener.

Madelene Sagström var väldigt nöjd med första dagen.
– Jag tänkte att det här är för perfekt. Det funkade så bra. Jag slog bra drivar och gav henne möjligheter och vi tog till vara på en del av chanserna. Vi hade mer att ge men allt som allt var det en riktigt rolig dag, säger Sagström.

Madelene Sagström är på 18:e plats i säsongsrankingen Race to CME Globe. Hon är rankad 31 i världen och har en seger på LPGA Tour i karriären. 
Annika Sörenstam gör sin tredje start på LPGA Tour sedan 2008. Hon har 94 segrar i karriären, varav 72 på LPGA Tour och tio majors. Förra året vann hon U.S. Senior Women’s Open.

Även lag Linnea Johansson och Frida Kinhult fick en bra start. De gick två under par och är delad sjua inför torsdagens bästboll. 

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-14
TournyttAnnika SörenstamFrida KinhultLinnea JohanssonLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen