Joakim Lagergren fick till en bra rond till slut. Foto: Getty Images

Toursvepet – Lagergren och Bringner i ledning på olika håll

Svenska spelare hittar formen ute på världens största golftourer.

Text: Svensk Golf • 2022-06-03 Uppdaterad 2022-06-03

Veckans ledartavlor hittar du här

LPGA Tour. 

22-åriga amatören Ingrid Lindblad har fått en drömstart i U.S. Women’s Open och ligger tvåa efter första dagen. Läs mer om det här.

Ladies European Tour.

Sofie Bringner är i delad ledning i Ladies Italian Open efter 18 spelade hål. Svenskan gick på 67 slag, fem under par, och delar ledningen med systrarna Kim och Morgane Metraux från Schweiz.
Bringner stod för en eagle, fyra birdies och en bogey första varvet.
– Det var en väldigt stabil rond. Jag har väntat länge på en bra score så det kändes skönt att få i några puttar och slå några bra slag, säger Bringner till touren.
Linnea Ström gick två under par och är delad nia inför andra varvet.
Det är bara tre varv i Ladies Italian Open som avslutas på lördag.

DP World Tour. 

Joakim Lagergren var en av få spelare som fick till det på Green Eagle Golf Courses i Hamburg där endast 26 spelare gick under par första ronden. Lagergren tillsammans med kinesen Haotong Li var bäst. De gick fem under par, 67 slag. Lagergren stod för en eagle, fem birdies och två bogeys.
– Det är en tuff och lång bana. Vi får ingen rull på fairway och har många mellanjärn in mot greenerna. Fem under par på den här banan är väldigt bra oavsett förutsättningar, så ännu bättre idag, säger Lagergren till touren.

Svensken har haft en tung period och har missat fem raka kvalgränser. 
– Jag har spelat bättre senaste tiden än vad scorerna visat. Haft min tränare här nere och vi fick in några bra pass före tävlingen. Jag har känt under en lång tid att spelet är på gång. Det är bara en bra rond, men det känns som att jag är på rätt väg nu.

PGA Tour. 

Varken David Lingmerth eller Alex Norén fick någon vidare start på The Memorial Tournament. Lingmerth gick två över par och är delad 71:a. Norén var ett slag sämre och är delad 84:a. Snäppet bättre spel krävs av svenskarna andra dagen om det ska bli vidare spel i helgen. 

Korn Ferry Tour

Tysken Jeremy Paul leder REX Hospital Open på åtta under par. Tre slag efter är Vincent Norrman på en delad sjätte plats. Norrman var väldigt stabil från tee till green och noterades bara för en bogey. Han träffade elva av 14 fairways och 16 av 18 greener.
24-åringen ligger på 40:e plats i säsongsrankingen (Topp 25 får PGA Tour-kort) och har en delad tredjeplats som bästa resultat.
Tävlingens andra svensk, Pontus Nyholm, gick ett under par första varvet och är delad 71:a inför fredagsronden.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-06-03
TournyttIngrid LindbladJoakim LagergrenSofie BringnerTournyttToursvepet
Rulla till toppen