Ingrid Lindblad trivs bland tallarna på Pine Needles. Foto: Getty Images

U.S. Women's Open

Drömstart för Ingrid Lindblad 

Slog amatörrekord och ligger på andra plats efter första dagens spel.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-03 Uppdaterad 2022-06-03

22-åriga amatören Ingrid Lindblad från Halmstad är stora utropstecknet efter första dagen av U.S. Women’s Open. 

Lindblad spelade tillsammans med Annika Sörenstam och överglänste legendaren. 
Lindblad gick sex under par efter sju birdies och en bogey. Hennes 65 slag är den lägsta rondscoren av en amatör i tävlingens historia, Annika Sörenstam har aldrig skjutit så lågt i den här majorn och det är näst efter Helen Alfredssons 63:a 1994 den lägsta ronden av en europeisk spelare. 

Lindblad är rankad tvåa i världen bland amatörer och är tvåa i U.S. Women’s Open efter första dagens spel, ett slag bakom amerikanskan Mina Harigae som öppnade med 64 slag. 

Nycklarna till Lindblads låga score var aggressiva inspel och bländande puttning. Hon var sjätte bäst i fältet gällande inspelen och fjärde bäst i puttning. 
– Jag slog några bra slag in mot green, sedan sänkte jag allt. Jag hade väldigt kul där ute, och vet att det kan vara en helt annan grej i morgon. Men oavsett vad som händer så har jag med mig den här upplevelsen, sa Lindblad i V Sport Golfs sändning.

Lindblad fick även äran att föra Sörenstams score.
– Jag kom upp på tee och såg att jag fick föra Annika Sörenstams score, det kändes helt sjukt. Vi hade väldigt trevligt där ute och hon gav mig en fistbump när jag gjorde birdie, det var en otroligt rolig dag. 

Sörenstam gjorde bra ifrån sig och tre över par, 74 slag var en okej start men hon behöver spela bättre på fredag för att få spela vidare i helgen. 

Nordqvist trea

Anna Nordqvist fick också en väldigt bra start på veckans majortävling. Den mer erfarna svenskan gick fyra under par och är tre slag efter ledaren Harigae och två slag efter landsmaninnan Lindblad. Nordqvist stod för fem birdies och en bogey. 

Det är tredje gången i majorsammanhang som Nordqvist öppnar med 67 slag eller bättre. Vid de två andra tillfällena har hon sedan gått och vunnit. 

Nordqvist missade bara en fairway under hela ronden. 
– Jag gjorde inte många misstag idag. När jag väl gjorde det så satte jag mig i bra position för att rädda par. Överlag väldigt stabilt spel, sa Nordqvist efter ronden.

Svenskornas resultat rond 1:

2. Ingrid Lindblad, 65, -6
D3. Anna Nordqvist, 67, –4
D8. Madelene Sagström, 69, -2
D28. Linnea Johansson, 71, E
D67. Frida Kinhult, 73, +2
D86. Maja Stark, 74, +3
D86. Annika Sörenstam, 74, +3
D111. Pernilla Lindberg, 75, +4


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-03
TournyttAnna NordqvistAnnika SörenstamIngrid LindbladTournytt
Scroll to Top