Zach Johnson. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Favoriten ser ut att bli USA:s Ryder Cup-kapten

Uppgifter säger att USA kommer utse Zach Johnson till kapten inom kort.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-24 Uppdaterad 2022-02-24

Listan över vem som skulle ta över efter Steve Stricker som USA:s Ryder Cup-kapten och leda laget i Rom nästa år ser ut att vara ganska kort, där tre namn har nämnts som starta kandidater – Zach Johnson, Phil Mickelson och Tiger Woods.  

Tiger Woods har fullt upp med sin rehab och lär få leda USA det år som Woods säger att han är redo och villig. 

Phil Mickelson var troligen inte aktuell för Italien men en solklar kandidat till Ryder Cup 2025 på Bethpage. Men med tanke på senaste veckornas händelser kan man tänka sig att Phil Mickelson inte längre är lika aktuell för jobbet.

Favoriten till nästa upplaga har hittills varit tvåfaldige majorvinnaren Zach Johnson, 45, som varit vicekapten senaste två upplagorna och har förberetts för jobbet. Nu pekar allt mot att USA i dagarna kommer utse Johnson till kapten och Ryder Cup-kommittén har redan nominerat honom, uppger AP. 

Vem som blir Europas kapten återstår att se. Valet skulle ha meddelats redan i januari men dröjer. Lee Westwood, som var storfavorit, har tackat nej på förhand för att fokusera på sin egen golf. Henrik Stenson och Robert Karlsson är tänkbara kandidater, så även Graeme McDowell men lägst odds just nu har engelsmannen Luke Donald.   

Ryder Cup 2023 spelas på Marco Simone Golf & Country Club i Italien 29 september till 1 oktober nästa år.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-24
TournyttRyder CupTournyttZach Johnson
Scroll to Top