Lexi Thompson och Bubba Watson bjöd på underhållning under första ronden av QBE Shootout i Florida // Foto: Getty Images

Tournytt

Lexi imponerade med herrarna

Delar fjärdeplatsen efter första ronden efter konstslag.

Text: Martin Strömberg • 2021-12-11 Uppdaterad 2021-12-11

Den här veckans QBE Shootout spelas i ett lite annorlunda format med parspel och bara tolv lag på Tiburón Golf Club  i Naples, Florida.

Första ronden spelades under fredagen som scramble och australierna Marc Leishman och Jason Day var bäst med 56 slag (-16). Enda kvinnan i fältet, Lexi Thompson, spelade tillsammans med Bubba Watson och duon imponerade med aggressivt och färgstarkt spel, det blev till slut 59 slag för paret. Bland annat slog Bubba Watson den här driven på 13:e hålet som via en åskådares överarm hittade in till en given eagle.

– Jag tycker att vi fick ihop det ganska bra därute. Jag gjorde en del birdies och han kom tillbaks sista nio med bland annat en eagle. Det var kul att se Bubba spela för första gången live och jag ser verkligen fram mot de kommande två dagarna, sa Thompson.

Thompson själv var nära att hitta rätt på det femte hålet där hennes utslag träffade pinnen och var nära att gå i hål för en hole in one. Duons spelpartner Harris English, var imponerad efter ronden.

– Lexi drev bollen bra, puttade vasst och gjorde egentligen allt bra. Jag tror att de kommer att kunna vara med däruppe när det avgörs på söndag.

Under andra ronden spelar man greensome på lördagen för att sedan avsluta med fyrboll-bästboll på söndagen.

Inga svenskar deltar.

Klicka på bilden för att komma till ledartavlan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-12-11
TournyttBubba WatsonHarris EnglishJason DayLexi ThompsonMarc LeishmanTournytt
Scroll to Top