Filippinernas Bianca Pagdanganan kyler ner sig med ispåse under andra rundan i OS. Foto: Getty Images

Starttider OS, rond 3

Start från två hål för att undvika värsta värmen

Då startar svenskorna tredje ronden i OS-golfen. Spelarna startar från ettan och tian för att undvika värmen.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-05

Efter två varv i OS-golfen leder Nelly Korda, USA. Madelene Sagström är femma, fem slag bakom Korda och ett slag från silverplatsen som delas av tre spelare. 

De två första dagarna har kretsat mycket kring extremvärmen som råder i Japan. Stekande sol och temperaturer runt 35 grader har gjort att spelarnas caddies, med tunga bagar på ryggen, haft det jobbigt. ”Varmt!” valde Madelene Sagström för att beskriva andra dagens spel med ett ord.

Stora fläktar har ställts upp på vissa ställen för att kyla ner spelare och caddies och alla dricker kopiöst och skyddar sig mot solen med långärmade tröjor, blöta handdukar, ispåsar och paraplyer. Yuka Sasos caddie Lionel Matichuk fick värmeslag i tisdags och fördes akut till sjukhus. Lexi Thompsons caddie Jack Fulghum tvingades gå av efter 15 hål på öppningsronden i onsdags och kunde inte cadda för amerikanskan i torsdags.

På grund av den ihållande värmen kommer tredje ronden spelas på kortare tid än de två första varven genom att fältet släpps ut i trebollar på morgonen från två olika tees. På så vis kommer en stor del av spelarna vara klara innan de riktigt höga temperaturerna kommer. 

De två första dagarna har alla grupper startat från hål 1, varav den sista klockan 11.09 lokal tid och tanken var att fortsätta med det upplägget. 
Med tvåteesstart går sista trebollen ut klockan 09.23 från hål 10. Detta är spelarna vana vid då det nästan alltid är upplägget en vanlig tourvecka när 156 spelare ska hinna spela 18 hål innan det blir mörkt.
Madelene Sagström går i näst sista grupp klockan 09.06. Hon startar på hål 1 och spelar med danskan Emily Kristine Pedersen och japanskan Mone Inami.  
För Anna Nordqvist blir det start från hål tio klockan 07.35 tillsammans med spanjorskan Carlota Ciganda och tyskan Caroline Masson. 
Ledarbollen med Nelly Korda, USA, Nanna Koerstz Madsen, Danmark och Aditi Ashok, Indien startar från hål 1 klockan 09.18.

Här är svenskornas starttider för rond 3
07.35 (00.35 svensk tid): Carlota Ciganda (ESP) – Caroline Masson (GER) – Anna Nordqvist (SWE)

09.06 (02.06): Emily Kristine Pedersen (DEN) – Madelene Sagström (SWE) – Mone Inami (JPN)

Klicka här för alla starttider   Text: Olof Åsgård • 2021-08-05
TournyttAnna NordqvistMadelene SagströmNelly KordaOS TokyoTournytt
Scroll to Top