Nelly Korda var het med puttern under andra ronden i OS. Foto: Getty Images

OS Tokyo

Världsettan leder i OS efter monsterrond

Amerikanskan Nelly Kordas fantastiska puttning under andra ronden tog henne till en betryggande ledning i OS-golfen.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-05

Efter första varvet var Nelly Korda, USA, ett slag bakom ledande Madelene Sagström. Då fick Korda ingen utdelning på greenerna och i statistiken tappade hon 1,33 slag mot resten av fältet i det avseendet. Under andra ronden var det tvärtom, puttningen var bländande och det spelade ingen roll att hon stundtals slog slarviga inspel mot greenerna – birdieputtarna rullade i ändå. 
Det blev en eagle och nio birdies för världsettan som hade chansen att gå under 60 slag, men ett dåligt beslut och utslag 18:e hålet tvingade Korda att strunta i green på andra slaget och lägga fram sig. Därifrån slog hon en dålig wedge ner i greenbunkern och det blev till slut en dubbelbogey och scoren skrevs till 62 slag, nio under par. Hennes fina spel gör att hon är totalt 13 under par och leder med fyra slag före en trio spelare – indiskan Aditi Ashok och danskorna Nanna Koerstz Madsen och Emily Kristine Pedersen. 

Madelene Sagström tappade ledningen och är ensam femma i tävlingen på totalt åtta under par. Anna Nordqvist är delad 30:e, totalt ett under par. 

Efter ronden var Nelly Korda besviken på hur hon avslutade dagens annars felfria rond.
–  Att slå driver från tee var dumt och därifrån var det ett för riskfyllt slag att gå för green på två slag så jag tog den enkla vägen och lade fram mig för att försöka rädda par. Det blev en dubbel. Så är golf och sånt händer. Det är av misstagen du lär dig mest, säger Nelly Korda. 

Klicka här för aktuell ledartavla.

Nelly Korda satte sig i bekymmer från tee på 18:e hålet andra dagen i OS-golfen. Foto: Getty Images

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-08-05
TournyttAnna NordqvistMadelene SagströmNelly KordaOS TokyoTournytt
Scroll to Top