Henrik Norlander har siktet inställt på Tokyo och OS. Foto: Getty images

Fina formen fortsätter

Henrik Norlander siktar på OS: ”Hade varit coolt”

Efter en fin start på året har Henrik Norlander pratat om ett av sina mål för 2021. Att ta en plats i svenska OS-truppen.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-05

Henrik Norlander har fått en fin start på 2021. Efter en trög höst med covid-19 och svagt spel valde svensken att pausa tävlandet på PGA Tour. Han bytte också utrustningstillverkare från TaylorMade till PXG, vilket fallit väl ut. Landskronaposten har pratat med 33-åringen.
– Jag spelade inte så bra i höstas, hade covid-19 och pausade. Men jag kände mig ändå ganska positiv och tränade hårt och har spelat bra de första veckorna.
– Jag hade spelat med samma klubbtillverkare under nästan hela mitt liv känns det som och det var lite läskigt när jag skulle byta. Men de nya klubborna känns jättebra, säger Norlander.

Med den fina starten på året har svensken klättrat på världsrankingen. Efter sin delade andraplats på Torrey Pines förra helgen är han nu Sveriges tredje högst rankade spelare. Endast Alex Norén och Henrik Stenson är högre rankad. Det innebär att han närmar sig en plats i sommarens OS, där världsrankingen avgör vilka två svenska herrspelare som får möjligheten att spela i Tokyo.
–Det är klart jag vill spela OS men det är en bit kvar. Om jag fortsätter som jag inlett borde det inte vara något problem, säger han till Helsingborgs Dagblad.
– Jag har alltid kollat på OS och det hade varit coolt att få vara med och representera Sverige i Tokyo. Efter 18 spelade hål av veckans PGA Tour-tävling är Henrik Norlander delad 21:a, fem slag bakom ledarduon.

LÄS MER: Norlander bra med i Arizona – delad placering med Koepka och RahmText: Jesper Johansson • 2021-02-05
TournyttHenrik NorlanderOSPGA TourTournytt
Scroll to Top