Henrik Norlander är bra med efter 18 spelade hål i Arizona. Foto: Getty images

Tournytt

Norlander bra med i Arizona – delad placering med Koepka och Rahm

Efter 18 spelade hål har Henrik Norlander gott sällskap kring sig på ledatavlan av veckans tävling.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-05

Efter förra veckans fina placering, delad tvåa, har Henrik Norlander flugit söder ut för att delta i veckans Waste Management Phoenix Open.
Det är första gången i karriären som han spelar tävlingen på TPC Scottsdale och efter 18 spelade hål på banan som i vanliga fall kantas av enorm publik är han bra med.

Men det började trögt för 33-åringen.
En birdie och en bogey innebar att han var på par efter nio spelade hål. Och efter ytterligare två hål var han till och med ett över par. Men sen kom cirklarna i scorekortet. Birdies på hål 12, 15, 16 och 18 gör att Henrik Norlander är tre under par med 54 hål kvar att spela av veckans tävling. Men det gäller att fortsätta hålla foten på gasen, såsom han gjorde de sista sju hålen. För i ledning är Matthew NeSmith och Mark Hubbard – åtta under par.

Å andra sidan, mycket kan hända över tre ronder. Och med tanke på vilka spelare han har runt sig finns det gott om anledning att tro att torsdagens rond var med beröm godkänd. Utöver Norlander gick nämligen bland andra Cameron Champ, Jon Rahm och Brooks Koepka runt på 68 slag. Efteråt var Koepka nöjd med det resultatet, vilket då kanske Norlander också borde vara.
– Jag puttade lite bättre än jag gjort senaste ronderna. Jag gjorde några ändringar där och nu handlar det om att ta bort onödiga misstag. Jag har gott självförtroende, säger amerikanen inför fortsättningen av veckan.

Här är toppen av ledartavlan


Text: Jesper Johansson • 2021-02-05
TournyttBrooks KoepkaHenrik NorlanderJon RahmPGA TourTournytt
Scroll to Top