Vackra Turnberry kommer inte vara värd för en major inom en överskådlig framtid, säger R&A. Foto: Getty images

The Open

Även R&A tar avstånd från Donald Trump

Efter att PGA of America beslutat sig för att flytta PGA Championship från Donald Trumps bana tar nu också R&A avstånd från den avgående presidenten.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-11 Uppdaterad 2021-01-11

PGA Championship kommer inte att spelas på Donald Trumps bana, Bedminster, 2022. I svallvågorna av detta har nu också R&A uttalat sig för att ta avstånd till den amerikanska presidenten.

I ett kort uttalande säger R&A-chefen Martin Slumbers att The Open inte kommer återvända till Donald Trump-ägda Turnberry inom överskådlig tid.
– Vi kommer inte återvända dit innan vi är övertygade om att fokuset kommer vara på majortävlingen, spelarna och banan i sig. Och vi tror inte att det är möjligt med tanke på rådande omständigheter, säger Slumbers.

Senast The Open spelades på Turnberry var 2009. Då lyckades Stewart Cink vinna efter att ha besegrat Tom Watson i ett särspel. 2014 köpte Donald Trump egendomen och sedan dess har The Open aldrig där spelats. AIG Womens Open spelades där 2015, ett event där diskussionen snarare handlade om Donald Trump än om golfen. Han hade då börjat kampanja för att bli amerikansk president.

R&A jobbar med en rotation av golfbanor som The Open återvänder till. Turnberry är inte längre en del av de banor som får äran att vara värd för majortävlingen. Än så länge är det inte officiellt var The Open ska spelas 2025, men av allt att döma kommer det inte vara på Turnberry.

Kommande The Open-banor

2021: Royal St Georges
2022: St Andrews
2023: Royal Liverpool
2024: Royal Troon

PGA Championship flyttas från Trumps bana


Text: Jesper Johansson • 2021-01-11
TournyttDonald TrumpR&AThe OpenTournyttTurnberry
Scroll to Top