Donald Trump kommer inte se sin egna Bedminster-klubb stå värd för PGA Championship 2020. Foto: Getty images

Tournytt

PGA Championship flyttas från Trumps bana

PGA of America har rivit kontraktet med Donald Trumps organisation för att därmed flytta majortävlingen från Bedminster 2022.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-11 Uppdaterad 2021-01-11

2022 skulle PGA Championship spelas på Trump National Golf Club i Bedminster, New Jersey. Men så blir det inte. PGA of America meddelade under söndagen att man har rivit kontraktet med Donald Trump-banan i samband med att en stor grupp supportrar stormat Capitolium under förra veckan.
– PGA of Americas styrelse röstade för att få riva kontraktet att spela PGA Championship 2022 på Trump Bedminster, säger amerikanska PGA-presidenten Jim Richerson i ett pressmeddelande.

PGA-chefen Seth Waugh har intervjuats av AP och han säger att organisationen hamnat i en politisk situation de inte vill vara i.
– Vi är förvaltare av våra medlemmar, av sporten, för vårt uppdrag och vårt märke. Och hur skyddar vi det bäst? Vår känsla var efter det tragiska som hände förra onsdagen att vi inte längre kunde vara på Bedminster. Skadan hade varit omöjlig att reparera. Det enda rimliga var att lämna, sa Waugh.

Det här är inte första gången som en golftävling flyttats från en bana ägd av Donald Trump. PGA Tour flyttade WGC-tävlingen på Doral till Mexico City 2017. The Open Championship ser inte heller ut att återvända till Trump Turnberry på många år, efter att anläggningen köpts av Donald Trump. Senast en stortävling spelades där var 2015, då Womens Open spelades där. Sedan Trump varit president har det dock inte spelats några mästerskap på den vackra golfbanan längs den skotska östkusten.

ABC News har pratat med en talesperson för Trump-organisationen och de säger att de är ”otroligt besvikna”.
– Det här är ett brott mot ett bindande kontrakt och de har ingen rätt att avsluta uppgörelsen. Som en organisation har vi investerat många, många miljoner dollar i PGA Championship 2022. Vi kommer fortsätta promota golf på alla nivåer och fokusera på att ha banor i absolut världsklass över hela världen.

PGA of America har inte meddelat var tävlingen istället kommer spelas.

Sörenstam mottog Presidentens frihetsmedalj – kritiseras i sociala medier


Text: Jesper Johansson • 2021-01-11
TournyttDonald TrumpPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top