Lee Westwood med trofén efter att ha vunnit säsongslånga Race to Dubai tidigare i december. Foto: Getty images

Tournytt

Westwood utsedd till årets golfare

1998 tog han emot priset för första gången. Nu har Lee Westwood vunnit det igen.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-21

Lee Westwood har för fjärde gången blivit utsett till årets spelare på European Tour. 47-åringen vann Abu Dhabi HSBC Championship i januari och avslutade året med att vinna säsongslånga Race to Dubai efter att ha slutat tvåa bakom Matthew Fitzpatrick.

Däremellan visade engelsmannen upp en hög lägsta nivå. På 15 starter missade engelsmannen endast en kvalgräns och han hade sex raka tävlingar inom topp-20.

Segern i januari var hans 25:e på European Tour genom åren. Vad som gör segern än mer imponerande är att han nu vunnit i fyra raka årtionden. Årets spelare blev han för första gången år 1998. Det gör att han nu innehar rekordet över längst tid mellan första och senaste titeln som årets spelare. Det tidigare rekordet höll Seve Ballesteros med 15 år mellan första och sista.
– Jag är väldigt hedrad och extremt smickrad över att ha blivit utsedd till Årets golfare på European Tour eftersom jag vet att konkurrensen för priset är stenhård. Jag vill tacka de inom media som röstat på mig och ett stort grattis till alla på European Tour som gjorde ett enastående år för att sätta ihop ett internationellt schema under dessa tuffa tider, säger Westwood.


Text: Jesper Johansson • 2020-12-21
TournyttEuropean TourLee WestwoodTournytt
Scroll to Top