Nu är det klart. European Tour heter DP World Tour.

DP World Tour

European Tour finns inte längre – namnbytet är gjort

Men än så länge kan du skriva in gamla orden i adressfältet. Och på vissa ställen lever European Tour kvar.

Text: Svensk Golf • 2021-11-23 Uppdaterad 2021-11-23

Den som skriver in europeantour.com i webbläsarens adressfält och trycker på Enter hamnar på samma ställe som tidigare. Men väl där är det främst nya namnet DP World Tour som gäller. Och i de flesta sammanhang lyckas man med att peta in orden DP World Tour där det tidigare skulle stått European Tour, men på vissa ställen finns dock tourens gamla namn kvar. 

Bland annat i anknytning till den nya säsongsrankingen som inte längre går under namnet Race to Dubai, utan nu heter DP World Tour rankings. Men enligt hemsidan är syftet med rankingen att kröna ”European Tours spelare nummer 1”. 

I menyraden har ET-loggan ersatts av DPWT-loggan. Bredvid den är allt som vanligt – Challenge Tour, Legends Tour och Ryder Cup. 

LÄS MER: Europatouren byter namn – blir DP World Tour

På anmälningslistan för veckans och den allra första DP World Tour-tävlingen, Joburg Open i Sydafrika, har vissa spelare fått inbjudningar av European Tour. Andra har kvalificerat sig via DP World Tour-rankingen (alltså tidigare Race to Dubai). Det ser för övrigt ut att bli fem svenskar som spelar Joburg Open och om så blir fallet kan Jens Dantorp, Philip Eriksson, Jens Fahrbring, Anton Karlsson och Jesper Kennegård titulera sig ”en av de första svenskarna som spelade en DP World Tour-tävling”.

Den som försöker nå touren genom att skriva in dpworldtour.com hamnar än så länge hos ett domänhotell. Men en vanlig google-sökning på DP World Tour gör att du hamnar rätt, alltså på europeantour.com.  

Att namnbyteskarusellen skulle gå helt smärtfritt och bli klar på en dag var såklart inget någon förväntade sig. Att första tävlingen för säsongen spelas veckan direkt efter tourfinalen gör såklart inte saken enklare. Men likväl är en era över när European Tour nu inte finns längre, och namnbytet till DP World Tour genomförts. 

Tur att DP World är European Tours partner.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Svensk Golf • 2021-11-23
TournyttDP World TourEuropean TourTournytt
Scroll to Top