Annika Sörenstam har tagir fram golfbagen från gömmorna. I början av 2021 får vi se henne på LPGA Tour igen. Foto: Getty images

Sörenstam spelar på LPGA Tour 2021

Hon kommer inte spela som ett proffs och hon kommer bara delta i en tävling. Men i januari får vi se Annika Sörenstam spela golf igen.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-16 Uppdaterad 2020-12-16

Svenska superstjärnan kommer att spela på LPGA Tour 2021. Men hon kommer inte vara en del av startfältet – hon kommer istället att ställa upp som . . . en kändis.

72-faldiga tourvinnaren gick i pension från proffsgolfen 2008 och kommer i nästa års upplaga av Diamond Resort Tournament of Champions spela som en av kändisarna som deltar.

Detta kommer vara en av få tävlingar som Sörenstam spelar i efter att hon la klubborna på hyllan för tolv år sedan. Men hon kommer alltså inte spela mot de andra proffsen, utan snarare mot amatörer med varierande skicklighetsnivå.
– Jag har tagit ut klubborna och dammat av dem. Jag har spelat lite golf och verkligen tyckt om det. Min son är nio år och har blivit intresserad av sporten. Så det har varit en bra anledning för mig att umgås med honom vilket återväckte mitt intresse. Jag vill gå ut och försöka träffa mitten av träffytan och se bollen flyga. Jag är exalterad över det här, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

Kändisarna som spelar tävlingen spelar inte helt i en vanlig slagtävling utan använder sig av en modifierad poängbogey-variant. Detta gör att Annika Sörenstam skulle kunna slå bort ett antal bollar på ett hål utan att det påverkar hennes resultat för mycket. Inte helt optimalt för oss som vill mäta hennes resultat mot dagens stjärnor, men ganska skönt för en spelare som varit pensionär i tolv år.
– Det har gått tolv år nu och jag tror att man ibland bara behöver en paus. Kanske kan jag börja njuta av att spela när pressen inte är på mig. Jag känner inte att jag behöver gå ut och skjuta en 59:a varje dag. Det är en jobbig känsla att ha över sig, säger Sörenstam.

Annika Sörenstam säger inget om att hon kommer tävla mer än den där tävlingen i januari. Men vem vet, kanske kan hon ställa upp i tävlingen i Sverige där hon själv är värd?
Scandinavian Mixed spelas på Vallda u juni och halva startfältet består av herrspelare och halva startfältet av damer. Ett perfekt tillfälle för Sveriges främsta golfare genom tiderna att ställa upp i en tävling, med andra ord…


Text: Jesper Johansson • 2020-12-16
TournyttAnnika SörenstamLPGA TourTournytt
Rulla till toppen