Annika Sörenstam tillsammans med ordförande Fred Ridley under första upplagan av ANWA 2019. Arkivbild: Getty Images

Uppgifter: Sörenstam ny medlem i Augusta National Golf Club

Svenska golfikonen ska ha blivit medlem i början av oktober.

Text: Olof Åsgård • 2023-10-25 Uppdaterad 2023-10-25

Annika Sörenstam har vunnit tio major-, en seniormajor- och 72 LPGA-titlar i karriären.
När Augusta National Women’s Amateur startade 2019 var hon honorary starter och slog de första invigningslagen tillsammans med Se-ri Pak, Nancy Lopez och Lorena Ochoa.

Augusta National Golf Club bildades 1932 av Bobby Jones and Clifford Roberts och är värd för majortävlingen The Masters varje år. Klubben är en av de mest privata i världen och under lång tid var enbart vita män medlemmar. 2012 antogs de första kvinnliga medlemmarna, tidigare utrikesministern Condoleezza Rice och finanskvinnan Darla Moore.
Sedan dess har en handfull kvinnor bekräftats som medlemmar. Exakt hur många de är är oklart eftersom klubben anser att medlemskapen är av privat karaktär. Klubben ska ha runt 300 medlemmar totalt.

Nu rapporterar amerikanska Golfweek, som fått uppgifterna från flera anonyma källor, att Annika Sörenstam officiellt valts in som medlem i början av oktober – i samband med att klubben öppnade för säsongen. 

En talesperson för Augusta National Golf Club har inte lämnat någon kommentar, enligt klubbens etablerade policy om att inte uttala sig om frågor rörande medlemmar. Inte heller Sörenstams man, manager och caddie Mike McGee vill dementera eller bekräfta uppgifterna till Golfweek.  

Annika Sörenstam har sedan tidigare varit en av de första att erbjudas medlemskap i prestigefyllda klubbar som R&A och Pine Valley Golf Club, världens högst rankade bana, när dessa öppnat upp för kvinnliga medlemmar.


Text: Olof Åsgård • 2023-10-25
NyheterAnnika SörenstamAugusta NationalGolfvärldenNyheter
Rulla till toppen