Stacy Lewis som vicekapten för USA 2021 när Europa vann på Inverness Club i Ohio. Arkivbild: Getty Images

Solheim Cup

USA:s kapten: ”Kommer bli en utmaning för oss”

Inför nästa veckas Solheim Cup är Europa favoriter, tycker USA:s kapten Stacy Lewis.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-12 Uppdaterad 2023-09-12

Nästa vecka spelas Solheim Cup på Finca Cortesin i Spanien. Fem svenskor spelar i Europas lag – Anna Nordqvist (spelande vicekapten), Caroline Hedwall, Madelene Sagström, Maja Stark och Linn Grant. 

Inför årets upplaga fick en handfull Solheim Cup-veteraner ett antal frågor av Solheim Cup-partnern Rolex. Deltagarna var USA:s kapten Stacy Lewis, Europas kapten Suzann Pettersen, Annika Sörenstam, Anna Nordqvist och Lexi Thompson.

Stacy Lewis tror att det kommer krävas något extra för det amerikanska laget om de ska vinna Solheim Cup. 
– Det kommer definitivt bli en utmaning för oss eftersom det europeiska laget är så extremt starkt. De har vunnit två senaste gångerna och årets upplaga spelas på Finca Cortesin, vilket kan bli en fördel för Europa. De har hemmafördel och momentum. Det kommer bli en tuff uppgift men jag vet att alla i vårt lag kommer vara extremt motiverade att ta tillbaka Solheim Cup, säger Lewis.

Att Europa är favoriter använder Lewis som bränsle i förberedelserna.
– Vi kommer försäkra oss om att vi förbereder oss på bästa sätt för att tävla på andra sidan havet inför en stor europeisk publik. 

Annika Sörenstam håller också Europa som favoriter, speciellt med Suzann Pettersen vid rodret.
– De har ett starkt lag och en stark och erfaren ledare i Suzann Pettersen. Hon har ett bra Solheim Cup-facit och hon är energisk och entusiastisk. Jag är säker på att hon kommer göra allt hon kan som kapten. 

Anna Nordqvist, som kommer vara spelande vicekapten, ser fram mot nästa vecka.
– Jag har alltid sagt att Solheim Cup är en av mina favorittävlingar och förmodligen den jag älskar mest. Det är något med atmosfären som du inte får vid andra tävlingar. Min goda vän Suzann är kapten och jag har tilldelats rollen som vicekapten. Vi har haft ett antal möten senaste månaderna och det har varit roligt att vara med i förberedelserna och att ha en annorlunda roll än tidigare, säger Nordqvist som kommer göra sitt åttonde Solheim Cup (lika många som Annika Sörenstam, Helen Alfredsson och Sophie Gustafson).
– Vi kommer till Spanien med förmodligen det bästa laget vi någonsin haft. Jag är väldigt taggad över att vara en del av det. 

Europa har vunnit de två senaste upplagorna. USA har vunnit tio gånger och Europa sju. Första Solheim Cup spelades 1990 på Lake Nona G&CC i Florida. 


Text: Olof Åsgård • 2023-09-12
TournyttAnna NordqvistAnnika SörenstamSolheim CupStacy LewisSuzann PettersenTournytt
Rulla till toppen