Linn Grant är den näst högst rankade svenska amatören i världen. I veckan spelar hon US Womens Open för andra gången. Foto: Göran Söderqvist

US Women's Open

Linn Grant på jakt efter revansch

Trots att hon 2018 debuterade i US Open är hon med två års erfarenhet och perspektiv besviken på resultatet det året. Nu vill Linn Grant göra bättre ifrån sig.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-09

2018 spelade Linn Grant i US Women’s Open för första gången. Hon var då 18 år och precis som i årets upplaga spelade hon som amatör. Efter första ronden var hon delad fyra, två slag bakom ledarna. Ett helt enormt resultat för en ung amatör som debuterar i majorn förstås. Att ha större förväntningar på sig själv och sitt eget spel är kanske att begära för mycket.
Men Linn Grant är inte som alla andra. Supertalangen från Skåne kommer till Champions Golf Club med en revanschlust som byggts upp under de senaste två åren. 2018 blev det till slut en delad 57:e plats för Grant.
– Jag lärde mig mycket den veckan som jag hoppas kunna ta nytta av i veckan. Jag ser det också som ett prov för att mäta mina förmågor med världseliten och en chans att genomföra en riktigt bra tävling, säger Grant till Svensk Golf.
– Formen känns bra men det är lite svårt att bedöma hur bra spelet är efter att inte ha spelat tävlingar på ett tag.

Under ett upphackat år på grund av coronapandemin har Linn Grant inte spelat mer än elva tävlingar. Men hon har tagit vara på sina chanser. Hon lyckades vinna en collegetävling i våras och hemma i Sverige vann hon dels på GolfUppsala i somras. Därefter tog hon hem SM Match by Greatdays. De svenska tävlingarna vann amatören över proffsspelare.
– Precis som i vilken annan tävling som helst så förväntar jag mig att kunna ta fram mitt bästa spel. Min inställning är att hantera den här tävlingen som vilken som helst för att kunna spela så bra som möjligt.

Vad vill du ta med dig av veckans major?
– Detta är det tuffaste testet inom damgolf så jag förväntar mig att kunna lära mig mycket inför mina kommande år som proffs. Exakt vad det är vet jag nog inte förrän jag är klar med tävlingen och kan kolla tillbaka på den.

Nej, än så länge vet vi förstås inte hur tävlingen slutar. Men något man kan räkna med är att Linn Grant vill förbättra sitt resultat från 2018. Med ytterligare två års erfarenhet är det en hel del som tyder på att det kan bli just så.

Kinhult: ”Målet är självklart att vinna”


Text: Jesper Johansson • 2020-12-09
TournyttLinn GrantTournyttUS Women's Open
Scroll to Top