Det blir många svenska spelare i sommarens U.S Women's Open. Foto: fsga1913

U.S. Women's Open-kval

Lindberg och Wallin klara för U.S. Women’s Open

Svenskorna tog de två direktplatser som stod på spel i kvalet.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-23 Uppdaterad 2023-05-23

Under måndagen spelades ett kval till U.S. Women’s Open på Bradenton CC i Florida. 71 spelare spelade 36 hål och jagade två direktplatser till majorn som spelas på Pebble Beach Golf Links 6–9 juli.

Efter 36 hål hamnade tre spelare på samma score i toppen och det krävdes särspel. Efter det stod det klart att de två direktplatserna går till svenskorna Pernilla Lindberg och Beatrice Wallin. Båda slutade totalt sex under par. Lindberg gick på 67 och 69 slag, Wallin 66 och 70 slag. Spanjorskan Azahara Munoz, som inte kunde rå på svenskorna i särspelet, tog en av två reservplatser. Yan Liu, Kina, slutade fyra och fick den andra reservplatsen.

36-åriga Pernilla Lindberg har vunnit en major i karriären (ANA Inspiration 2018). Hon spelade i sitt första U.S Women’s Open 2013 och varit med i fälten varje år sedan dess. Hennes bästa placering är en delad femte plats 2015. 

För 24-åriga Beatrice Wallin blir det andra majorstarten och andra i U.S. Women’s Open. Hon deltog 2020 som amatör (missad kvalgräns). Wallin blev proffs förra året och spelar på LPGA:s undertour Epson Tour där hon ligger på 19:e plats i säsongsrankingen Race for the Card. 

Linn Grant, Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Annika Sörenstam och Maja Stark är sedan tidigare klara för majorn. Sörenstam, som vunnit tre U.S. Women’s Open, har fått en specialinbjudan av USGA.

Årets U.S. Women’s Open spelas för första gången på Pebble Beach Golf Links i Kalifornien som tidigare stått värd för sex U.S. Open för herrar, senast 2019 då Gary Woodland vann. Banan var dessutom spelplatsen för PGA Championship 1977 och har haft en årlig PGA Tour-tävling sedan 1947.

Resultat US Women’s Open Qual – Bradenton


Text: Olof Åsgård • 2023-05-23
TournyttBeatrice WallinPernilla LindbergTournyttU.S. Women´s OpenUS Women's Open
Rulla till toppen