Frida Kinhult är redo för årets sista major, årets höjdpunkt – om du frågar henne. Foto: Getty images

US Womens Open

Kinhult: ”Målet är självklart att vinna”

Frida Kinhult är redo för veckans US Open och trots uppladdningar långt ifrån det optimala är målet högt uppsatt.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-09 Uppdaterad 2020-12-09

Frida Kinhult ska i veckan spela US Womens Open. Detta efter att ha kvalat in genom LPGA Tours undertour – Symetra Tour.
Svenskan lyckades nämligen vinna Symetratourfinalen för att på så sätt sluta topp-5 på den säsongslånga rankingen vilket dels gav spelrätt på LPGA-touren nästa år, samt en plats i veckans major.

Då sa hon att hon såg fram emot att spela majorn och träffa sina svenska kompisar hon spelat så många landslagstävlingar med. Nu är det dags för tävling och Kinhult är nu ännu mer exalterad.
– Det är så himla roligt att vara på plats här och ladda upp för årets sista och kanske roligaste tävling, säger hon till Svensk Golf.

Frida Kinhult är rankad 518 i världen. Hon är inte en av favoriterna till att ta hem majorn, med tanke på att hon under året inte ens spelat på LPGA Tour. Men ranking är bara en siffra. Vad som betyder något är hur man spelar från torsdag till söndag. Kinhult har som mål att spela väldigt, väldigt bra…
– Målet är självklart att vinna! “Eyes on the prize”. Jag känner att det är dumt att inte tänka att man kan vinna. Gör man inte det tror jag man har hamnat på fel ställe. Det är dumt att inte tro på sig själv, så jag hoppas på en grym veckan som i sin tur kan leda till mycket annat gott, säger Kinhult.

LÄS MER: Så sänds veckans major

Hur känns formen?
– Den varierar från dag till dag, som alltid i golf. Uppladdningen har väl kanske inte varit den optimala då jag dels först suttit i karantän i 14 dagar utan att röra klubborna och efter det blev sjuk. Men det är dåtid och nu fokuserar vi på det som händer här och nu.
– Jag vet att prestation sällan är kopplad till träningen man gjort under den senaste veckan, utan är vad som finns i bagaget – och där vet jag att det finns mycket bra träning på lager.

Frida Kinhult spelar de två första ronderna av veckans major tillsammans med österrikiskorna Emma Spitz och Christine Wolf. Trion inleder veckans major på Jackrabbit-banan och spelar fredagsvarvet på Cypress Creek. Den sistnämnda, Cypress Creek, spelas lite längre. Samtidigt har den lite större greener.
– Det är rolig karaktär på båda banorna. Det blir mycket järnfem eller hybrider in mot pinnarna och ibland är det längre än så. Det gäller att hålla bollen i spel från tee då ruff sällan är kul med långa järn och woods.
– Det är väldigt stora greener och mycket unduleringar. En utmaning helt enkelt och jag gillar inte att ge upp. Så jag är supertaggad på att komma igång, säger Kinhult.

Nordqvist inför US Open: ”Känns som jag har bra kontroll”


Text: Jesper Johansson • 2020-12-09
TournyttFrida KinhultTournyttUS Women's Open
Scroll to Top