Annika Sörenstam har ett nytt uppdrag. President för International Golf Federation. Foto: Getty images

Nyhet

Annikas nya toppjobb – ordförande i IGF

Efter tio år som ordförande lämnar Peter Dawson tjänsten hos International golf Federation. Istället tar nu Annika Sörenstam över.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-03

International Golf Federation har under de senaste tio åren haft Peter Dawson som ordförande. Men i och med ett möte under onsdagen meddelade han sin avgång. Istället ska en viss Annika Sörenstam ta över.

Under ett virtuellt möte som IGF anordnade på grund av OS nästa sommar förklarade Dawson att han inte kommer söka uppdraget som ordförande från och med 1 januari 2021. Istället ska alltså Annika Sörenstam ta över.
– Det har varit ett stort nöje och ett privilegium att vara ordförande för IGF. Golfens återtåg i OS har varit ett landmärke för vår sport och det var en otrolig upplevelse att se sportens återtåg i Rio 2016. Vår olympiska status har varit en stark katalysator för bättre samarbeten mellan de största organisationerna inom golfen och har med all önskad tydlighet stärkt banden mellan IGF och alla nationella förbund, säger Dawson om sina tio år på posten.

Det här är IGF:

International Golf Federation bildades 1958 i Lousanne, Schweiz, och arbetar för att utveckla golfen globalt. Detta genom att anordna stora amatörtävlingar men kanske framför allt för att ge golfen en större plats i de olympiska- och paralympiska spelen. Dessutom arbetar IGF för golfspelares hälsa och för att motverka doping inom sporten.

Annika Sörenstam själv säger att hon ödmjukt tar över efter Dawson och hans arbete de senaste tio åren.
– Jag är hedrad som blivit tillfrågad att efterträda. Som en internationell spelare betyder golfen i OS enormt mycket för mig och för vår sport. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med styrelsen, Internationella Olympiska Kommittén och de styrande förbunden inom golfen i deras arbete för att fortsätta få den här sporten att växa globalt, säger hon.


Text: Jesper Johansson • 2020-12-03
TournyttAnnika SörenstamIGFNyheterOSTournytt
Scroll to Top