Foto: Ullared Flädje GK via Facebook

Golfsverige

Vändningen: Ullared Flädje ser ut att räddas

Tre intressenter vill driva golfverksamheten vidare nästa år.

Text: Olof Åsgård • 2023-12-18 Uppdaterad 2023-12-18

I början av november meddelade styrelsen i Ullared Flädje GK att medlemstappet blivit för stort och att klubben skulle läggas ner.
Många medlemmar och återkommande gäster chockades av beslutet och klubben fick stor stöttning i sociala medier. Hela tiden har arbete dock bedrivits för att det fortsatt ska kunna spelas golf på anläggningen.

Nu kan en lösning vara på plats efter att det har dykt upp tre intressenter som ser en potential i golfanläggningen utanför Falkenberg.
– Tillsammans med dem har vi haft kontakter med markägarna. Man har ventilerat både köp av mark och långsiktiga arrenden och det har funnits god kompromissinställning i dessa diskussioner. Två har haft kontakt med konkursförvaltaren och återkommit för att boka tid för att kolla på banan och nu har även en tredje intressent tillkommit, säger berättar PG Åhäll, samordnare i kontaktgruppen för återstart av Golfklubben som är en grupp medlemmar som utsågs i samband med årsmötet där klubben beslutade om att lägga ner.

Åhäll var sekreterare och ordförande i klubben de första 15 åren och svarade för ombildningen 2006 till Ullared Flädje GK.
Möten har hållits med några av klubbens största sponsorer och klartecken har givits för fortsättning 2024 om golfverksamheten startas om.
Återstartsgruppen har även diskuterat nya offensiva satsningar som ”Golf till Ullaredspriser” för att ge klubben en rejäl nystart.
– Håll ögonen öppna efter nyår och avvakta innan du bestämmer dig för golfspel 2024. Om planerna går i lås så kommer det att finnas intressanta spelformer för medlemmar, tidigare medlemmar samt för alla golfspelare i Sverige, säger PG Åhäll.


Text: Olof Åsgård • 2023-12-18
NyheterGolfsverigeNyheterUllared Flädje GK
Scroll to Top