Ulricehamns GK ska göra golfspelandet enklare för äldre. Foto: Klubban via Facebook

Golfsverige

Golfklubben storsatsar på äldre – ska bli lättare att spela golf

Bättre golfvägar, enklare bunkrar och framflyttade tees. Nu satsar klubben för att färre ska sluta.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-12 Uppdaterad 2022-04-12

Ulricehamns Golfklubb i Västergötland gör nu en storsatsning som ska förenkla för äldre så att de kan fortsätta spela golf. 

– Alldeles för många slutar spela för att de inte klarar av det längre, detta vill vi motverka, säger klubbchefen Christer Wiik till Ulricehamns Tidning.

Klubben har 300 medlemmar som är över 65 år och det är deras önskemål och klagomål som nu ligger till grund för de åtgärder som ska göras. Klubben får cirka 1,6 miljoner kronor i stöd av Allmänna arvsfonden för att bättre anpassa golfbanan till personer över 65 år och ytterligare 120 000 kronor av Ulricehamns kommun. 

Nu ska vägarna mellan hålen asfalteras. Toaletterna ska bytas ut mot mer moderna och funktionsanpassade. Bunkar med för branta kanter ska byggas om och banans fyra längsta hål får nya, framflyttade tees. 

– Det ska bli lätt att ta sig från hål till hål. Vi tror det kommer hjälpa de äldre mycket, och det blir ju dessutom en bonus för resten. Bunkrarna ska förstås fortfarande vara ett tufft hinder, men det ska vara fler som har möjlighet att spela sig ur, säger Christer Wiik.Text: Olof Åsgård • 2022-04-12
NyheterGolfsverigeNyheterUlricehamns GK
Rulla till toppen