Svenska Anna Nilsson tar över banchefsjobbet på klassiska Brabazon Course på The Belfry utanför Birmingham // Foto: The Belfry

Svenska skriver historia på klassiska golfbanan

"Hoppas att min historia kan inspirera"

Text: Martin Strömberg • 2022-01-12 Uppdaterad 2022-01-12

Banarbetaryrket är kraftigt mansdominerat och kvinnor är sällsynta, men de finns. Och uppenbarligen har svenska Anna Nilsson gjort ett gott jobb under sina tre år på den klassiska engelska banan Brabazon Course på The Belfry Hotel and Resort utanför Birmingham, då hon nu befordrats till ny banchef, eller Deputy Head Greenkeeper som den brittiska titeln lyder.

– Det är en stor ära. Jag är stolt över att få den här möjligheten att arbeta tillsammans med ett så fantastiskt, inspirerande, och kunnigt team varenda dag, utan dem hade jag aldrig kommit så här långt, säger Anna Nilsson.

Anna Nilsson började på Belfry 2019 och hon hoppas att hennes arbete ska inspirera och uppmärksamma fler kvinnor att möjligheten finns att välja en karriär inom banskötsel.

Brabazon Course på The Belfry har bland annat stått värd för fyra Ryder Cup och en mängd tävlingar på European Tour, senast 2021 då Betfred British Masters spelades på banan med enegelsmannen Richard Bland som segrare. Det var också på Brabazon Course som Henrik Stenson tog sin första ET-seger när han vann Benson & Hedges International Open 2001.

– Jag har arbetat på många banor men ingen kan jämföra sig med Belfry, där vi arbetar stenhårt för att hålla en jämn, hög standard så att våra gäster kan få känna på Ryder Cup-kvalitet när de än kommer. Jag hoppas att min historia kan inspirera fler kvinnor till det här fantastiska yrket.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-01-12
NyheterAnna NilssonBrabazon CourseHenrik StensonNyheterRichard BlandThe Belfry
Rulla till toppen