CB-linjens huvuden har utformats med en större och mer hjälpande profil.

Utrustning

Nya förlåtande wedgar från Callaway

CB-familjen landar i butikerna under början av juli.

Text: Eric Franzén • 2023-06-27 Uppdaterad 2023-06-27

Ersättaren till 2020 års Mack Daddy CB är nu här. Likt föregående modell handlar det om en serie spelförbättrande wedgar som riktar sig till hög- och medelhandicappare som inte är helt bekväma med en mer traditionell bladdesign.

De förlåtande egenskaperna återspeglas i huvudets design, som är något större. På huvuden med loft från 54 till 60 grader täcks hela träffytan av Callaways blästrade Jaws-skåror. Samtidigt har sulans leading edge och den tredelade slipningen en hjälpsam utformning för att enklare studsa mot underlaget och undvika fastna i marken.

Callaway CB är också företagets första wedge som använder ett inlägg av uretan bakom träffytan, vilket tidigare tillämpats i vissa av deras järnmodeller. En lösning som främst ska förfina ljud och träffkänsla.

När Callaway CB-modellen släpps i butiker den 7 juli levereras den med två olika standardskaft. För stålskaft erbjuds True Temper Elevate 95 (1900 kr), medan alternativet för grafit är Project X Catalyst, 65 gram (2000 kr). Båda skaften kommer med ett nytt och något längre wedgegrepp från Golf Pride, som underlättar att greppa ner på klubban.

Tillgängliga loft: 48°, 50°, 52°, 54°, 56°, 58° och 60°.


Text: Eric Franzén • 2023-06-27
UtrustningCallawayUtrustningWedgar
Scroll to Top