ZG21 i herrmodell med vanlig snörning.

Utrustning

ZG21 – Adidas lättaste spiksko hittills

Efter två års utvecklingsarbete och en mängd prototypmodeller är Adidas nya lättviktssko nu redo för publik lansering.

Text: Eric Franzén • 2021-01-25 Uppdaterad 2021-01-25

På ytan påminner ZG21 mycket om bolagets tidigare skolinjer för golf. Men den långa processen för att optimera materialkonstruktionen har resulterat i en ny golfsko som är Adidas lättaste modell med mjukspik någonsin.

Många gram har kapats genom mellansulans uppbyggnad i termoplastiskt material, vilket här också kombineras med Adidas välkända Boost-system, med energikapslar som trycks ihop och genererar kraft under rörelsen. 

Yttersidan, som fångar upp fotens ytterläge i svingrörelsens, har förstärkts med ett TPU-inlägg (Termoplastisk Polyuretan) för ökad stabilitet, medan ovandelen består av en vattentät konstruktion där textil och polyuretan-film sammanförs i fyra lager.  

Jag kunde inte ana hur lätta skorna kändes när jag väl satte på mig dem. Jag har burit Adidas-skor under hela karriären och fascineras över hur de lyckats reducera vikten så pass mycket, samtidigt som komforten, greppet och stabiliteten är intakt, säger Dustin Johnson i bolagets pressrelease.

Skon  kommer i fyra olika utföranden. En herrmodell med traditionell snörning, en herr- och dammodell med BOA-knäppning samt en juniormodell med vanlig snörning. 
ZG21 kan förbeställas hos utvalda återförsäljare redan nu, och finns på butikshyllorna från den 1 februari. 


Text: Eric Franzén • 2021-01-25
UtrustningAdidasDustin JohnsonGolfskorUtrustning
Rulla till toppen