Rickie Fowler ratade 32 prototyper. Den 33:e blev Cobra RF Rev 33.

Utrustning

Här är Rickie Fowlers nya Cobra-järn

Begränsad upplaga av Rickie Fowlers egna järn, Cobra RF Rev 33 ute för försäljning.

Text: Olof Åsgård • 2021-01-25

Det framgångsrika samarbetet mellan Cobra Puma Golf och Rickie Fowler har löpt sedan amerikanens första år som proffs, 2009. Då iklädde han sig Puma-kläder och den orangea söndagsmunderingen, en hyllning till hans college Oklahoma State, blev snabbt en av golfens mest igenkända outfits. 2012 blev han fullblodig Cobra Puma-spelare och stoppade Cobra AMP-klubbor i bagen.
Sedan dess har Fowler gått igenom en handfull driver- och järnmodeller från Cobra. Nu heter hans järnklubbor Cobra RF Rev 33 där siffran representerar antalet prototyper som krävdes innan Rickie Fowler var helt nöjd.

Kopparfärgade Cobra RF Rev 33. Rickie Fowlers egna järn.


Arbetet att få fram järnen tog över ett år. Fowler plockade favoritdelar från tidigare Cobra-modeller och ville att alla hans järnklubbor skulle likna sin järnsjua, med skarpa linjer, smal topplinje och ingen offset.
Fowler har luftat de nya klubborna vid ett par tillfällen, och i förra veckans PGA Tour-tävling i Kalifornien, fick vi för första gången se dem i kopparfinish, amerikanens eget färgval.
Nu har Cobra tillverkat en begränsad upplaga på 500 set, J4–PW. Fem av dessa set tilldelades den nordiska marknaden, men samtliga är redan sålda på förhand. Priset? 25 000 kronor för sju järn.
De 500 som är villiga att lägga den summan får exakta kopior av Rickies järn, vilket säkerställs genom Cobras CNC-fräsningsteknik.
RF Rev 33 är smidda och tillverkade i mjukt 1025 kolstål som sedan CNC-fräses av en robot till exakta dimensioner. Varje klubbhuvud tar 2,5 timmar att fräsa.
Det visuella resultatet är det nog få som kan klaga på men även om utseendet lockar, ser de här nätta järnen enormt svårbemästrade ut.
Sedan Rickie Fowler testade sina nya klubbor öppet för första gången, under fjolåret, har i stort sett alla som sett dem – inte minst hans tourkollegor – dömt ut dem för att vara alldeles för tuffa och svårspelade. Och det är verkligen inga klubbor för den vanlige golfaren. Här krävs det bollträff av rang och de förlåtande egenskaperna är enligt Cobra själva i stort sett obefintliga. Med Cobra RF Rev 33 är det träffkänsla och formbarhet som står i centrum. Så, är du en av de fem lyckliga? Lycka till!

Läckra järn. Cobra RF Rev 33.
Har du vad som krävs för att träffa rätt med Rickie Fowlers nya järn?


Text: Olof Åsgård • 2021-01-25
UtrustningCobra/PumaJärnRickie FowlerUtrustning
Scroll to Top