Mizuno lanserar två nya drivers, ST-Z och ST-X och en fairwaywood, ST-Z.

Utrustning

Fokus på träffytan i Mizunos nya drivers

Mizunos ST-serie bygger vidare på egenskaperna i fjolårets metalwoods

Text: Olof Åsgård • 2021-01-25 Uppdaterad 2021-01-25

Fjolårets ST200-drivers från Mizuno presterade bra i flera tester – då alla tre drivers fick höga betyg i Svensk Golfs drivertest.
Nu följer Mizuno upp med två nya drivers, ST-Z och ST-X.

Den smidda ”SAT2041 Beta Ti Face”-träffytan, som också fanns i ST200-serien, har fått en smärre uppdatering och ska nu ge samma fartresurser, men ännu bättre respons och känsla i träffögonblicket. I titanmaterialet ingår 20 procent vanadin, fyra procent aluminium och en procent tenn. SAT2041 är inte nytt för golfbranschen men relativt ovanligt. Materialet användes först i bilindustrin och i proffscyklars växlar och togs fram för att vara slitstarkt och stå emot starka krafter under lång tid.
Enligt Mizuno har det 17 procent mer draghållfasthet och är åtta procent mer flexande än 6–4Ti (som tidigare varit ett av de vanligaste materialen i just drivers). Detta ska, inte helt oväntat, ge höga bollhastigheter över en så stor del av träffytan som möjligt.

Nya ST-Z-drivern är en vidareutveckling av fjolårets ST200-driver och ska ge höga bollhastigheter, vara stabil, förlåtande och ämnad för spelare som inte är i behov av höga spinntal i bollen för att få en effektiv bollflykt.

ST-X-drivern är en vidareutveckling av fjolårets ST200X-driver och ska erbjuda stabilitet, högre bollstart och höga bollhastigheter. ST-X är förvisso hälviktad för att främja en drawskruv, men någon utpräglad antislicedriver är det inte. I jämförelse har ST-X något kompaktare profil än ST-Z.
– I våra tester har flera av våra tourspelare föredragit ST-X framför ST-Z på grund av formen, säger Mizunos Chris Voshall i ett pressmeddelande.
I ST-serien ingår även ST-Z FW som har en traditionell, mer kompakt form men ska vara förlåtande och ge höga bollhastigheter.
Alla tre nya metalwoods har Mizunos Quick Switch Sleeve och kan justeras två grader upp och ner i loft.

Mizuno ST-Z Driver.
Mizuno ST-Z Driver.

Mizuno ST-Z
Pris: 4 700 kronor
Loft (+/-2°): 9,5°, 10,5°. Vänster endast 9,5°.


Mizuno ST-X Driver.
Mizuno ST-X Driver.

MIzuno ST-X
Pris: 4 700 kronor
Loft (+/-2°): 10,5°, 12°. Finns endast i höger.


Mizuno ST-Z Fairwaywood.
Mizuno ST-Z Fairwaywood.

Mizuno ST-Z FW
Pris: 3 300 kronor
Loft (+/-2°): 15° (FW3), 18° (FW5).  


Text: Olof Åsgård • 2021-01-25
UtrustningDriversMizunoUtrustningWoods
Scroll to Top