Scottie Scheffler kommer inte längre kunna använda sig av sin Nike-wood. Foto: Getty images

Schefflers trotjänare trasig: ”Jag lärde känna den”

Nytt år och läge att göra en förändring. Scottie Scheffler fick dock göra det ofrivilligt.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-11 Uppdaterad 2021-01-11

Vissa saker är bra som de är. Vissa saker vill man aldrig ska förändras. Såsom att en birdie efter en bogey alltid får en på gott humör. Eller att man kommer till golfbanan med förhoppningar oavsett hur formen varit de senaste dagarna.

Men för Scottie Scheffler inleddes året på PGA Tour med en stor förändring. Amerikanen fick nämligen flyga till Maui, Hawaii, utan den 3-wood han använt sedan 2011.
Under julhelgen stod han på rangen och tränade då hans Nike VR Pro Limited Edition-wood brakade ihop.
– Jag ringde min fru som fick plocka fram tio olika 3-woods från huset som jag haft som backup och sedan stod jag på rangen tills jag hittat något som skulle fungera den här veckan, sa Scheffler efter att ha skjutit en 66-rond under andra dagen av helgens Tournament of Champions.

Scheffler har inget kontrakt med någon tillverkare och använder sig därför av en bag full av olika märken. Till slut bestämde han sig för att använda en Callaway 3-wood som ersättare för en klubba han använt i över sju år.
Nike-klubban kom ut i butik 2011 och det var endast under ett par år på college som Scheffler inte hade den i bagen. All övrig tid har den varit en vän i bagen.

Veckans ronder var de första professionella utan klubban i bagen. Nike-klubban tog honom till toppen av Korn Ferry Tour-rankingen 2019 vilket ledde till att han tog sig ut på PGA Tour – där han blev årets rookie och tog sig in bland de 30 högst rankade i världen.
– Den klubban satt väldigt square, den var stilren. Det var inte mycket loft på den så jag kunde få en låg flykt ganska enkelt. Och den var lite mjukare än moderna 3-woods vilket är viktigt för mig. Och när jag ville slå den långt var det bara att pegga lite högre, träffa lite högre på träffytan. Jag lärde känna klubban väldigt väl och jag visste precis vad jag skulle göra varje gång jag använde den, sa Scheffler under helgens tävling.

Scottie Scheffler slutade på en delad 13:e-plats i årets första tävling, 17 under par.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-11
UtrustningNikePGA TourScottie SchefflerUtrustningWoods
Rulla till toppen