Omslag-jul-eric

God jul!

5 julklappstips från Svensk Golfs Eric Franzén

Svensk Golfs redaktionschef, Eric Franzén, ger fem julklappstips till golfaren!

Text: Svensk Golf • 2020-12-14

Har du ännu inte köpt alla julklappar? Svensk Golfs Eric Franzén kommer här med fem tips på paket som kan landa bra under golfarens gran.

Bose Sport Earbuds

Pris: 2200 kronor

Det finns något meditativt över att stå och banka bollar på en range, oavsett om vi pratar inom- eller utomhus, Åtminstone fram till din mattgranne i all välmening börjar coacha sin kompis eller bättre hälft med mer eller mindre ockulta tekniska råd. Ett par trådlösa hörlurar blir i dessa lägen ett måste. Bose Sport Earbuds är de bästa jag själv har testat. Överlägsen passform och komfort utan att störa svingrörelsen, och med ett ljud som både övertygar med sin klarhet och fylliga djup. Så fort du behöver kommunicera med planeten jorden igen är det smidigt att använda touchfunktion på höger snäcka och snabbt sänka ljudet. 

Cleveland RTX Zipcore

Pris: 1700 kr

För den riktigt dedikerade golfaren är wedgar en bruksvara. Nej, vi behöver inte byta dem lika ofta som tourspelarna. Men ofta finns de kvar i bagen någon säsong för länge. Cleveland RTX ZipCore glänser som delikat finesswedge runt greenerna. Har en mjuk känsla som harmoniserar väl med det propert klickiga ljud som levereras i träffen, som svarar fint ihop med de nya UtiZip-scorerna. Och det smäckra klubbhuvudet blir du inte direkt ledsen av att se bakom bollen.

PING Heppler

Pris: 3400 kr

Det räcker med en snabb blick på PINGs senaste putterfamilj för att det ska hända saker inombords. För Heppler-serien bjuder på en stilren fusion mellan gjuten aluminiumram i mattsvart finish och kopparfärgade ståldetaljer. Föga överraskande är detta också en knippe putters med en solid träffkänsla åt det hårdare hållet. Den Tyne 3 som funnits i bagen under stora delar under säsongen har varit en arbetshäst som kunnat dämpa det fria fallet när längdkänslan tagit kompledigt.

McKellar Magazine Box Set

Pris: 550 kr

Den som gör ett matigt golfmagasin med avgrundsdjupa stories om amatörmästare från skotska avkroken Bartonholm och banorna på den japanska ö-gruppen Goto förtjänar lite kärlek under granen. Speciellt när de fyra utgåvor som producerats av McKellar Magazine nu packats ihop i en stilren box. Det är ett outtröttligt antal timmar med lågintensiv golfläsning av bästa rang som här beställs hem för 60 dollar plus frakt.

Footjoy Hybrid Jacka

Pris: 1900 kr

Golfsverige är fantastiskt. Men också ett bistert köldhål där många av den tidiga våren och sena höstens rundor till stor del handlar om överlevnad. Footjoy Hybrid Jacket är därför ett högst välkommet tillskott i garderoben. Hybrid-konstruktionen kan enklast beskrivas som något där du skyddas med en lätt och värmande täckjacka över bröstet samtidigt som armarna får svinga loss i följsamt fleecematerial. Ja, en förbaskat följsam golfjacka som är varm och skön och fungerar fint med fler lager undertill under de kalla dagarna. 


Text: Svensk Golf • 2020-12-14
UtrustningGolfkläderÖvrig utrustningPuttersUtrustning
Scroll to Top