Henrik Stenson hänger på strax under den absoluta toppen i Riyadh Foto: Getty Images

Toursvepet

Toursvepet: Stenson med fortsatt tätkänning efter ny 67-rond

Delar sjätteplatsen i första tävlingen på två månader.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-16 Uppdaterad 2023-12-16

Här hittar ni veckans ledartavlor

Här hittar ni veckans TV-tider

PGA TOUR

Q-school 2/4

Två svenskar har kvalificerat sig för årets finalkval till PGA tour och Korn Ferry Tour. Efter två ronder har Henrik Norlander lyckats bäst och är på en delad 15:e plats efter ronder på 70-67 (-3). Norlander, som med liten marginal hamnade utanför de 125 spelare på PGA Tour som får behålla sin fulla spelrättigheter, behöver en bra helg för att ta sig in bland de fem plus delningar som tar kortet. För Tim Widing är avståndet upp lite större. Widing var på väg mot en bra rond andra dagen på Dye Valley men två bogeys sista sex hålen gav 70 slag för andra ronden i rad. Widing delar 46:e plats inför de avslutande 36 hålen. I ledningen efter två ronder finns amerikanerna Kyle Westmoreland och Blaine Hale Jr samt Harrison Endycott från Australien, på sju under par.

DP WORLD TOUR

Mauritius Open 3/4

Joakim Lagergren är bästa svensk efter tre ronder av Mauritius Open på Heritage La Réserve GC. Lagergren var länge med allra längst upp men tre sena bogeys tog honom till par för ronden och sex under par totalt, vilket räcker till en delad 16:e plats. För Sebastian Söderberg blev det dag att glömma och ledaren efter två ronder fick en tung start med tre bogeys och en dubbel första nio hålen. Han kom tillbaks starkt sista nio med bland annat en eagle på det 15.e hålet men två sena bogeys även för Söderberg innebar till slut 77 slag för ronden och en delad 22:a plats på fem under par. Jens Dantorp gick två under par tredje ronden och avancerade 19 placeringar till en delad 34:e plats. Längst upp hittar vi ännu en gång sydafrikanen Louis Oosthuizen som vann senast på Leopard Creek. Oosthuizen är 14 under par och ett slag före fransmannen Jacques P de Villiers.

ASIAN TOUR

Saudi Open 3/4

Henrik Stenson gick runt på 67 slag för andra ronden i rad efter att ha avslutat med en birdie på Riyadh GC:s 18:e hål. Inför slutronden är Stenson delad sexa på nio under par, bara tre slag bakom ledande thailändaren Phachara Khongwatmai. Det blev fem birdies och bara en bogey på det 15:e hålet för Stenson under lördagen som gör en fin insats efter två månaders tävlingsuppehåll. Björn Hellgren gick runt på 70 slag och delar 16:e plats på sju under par inför sista ronden på söndagen. Hellgren är på 60:e plats på Asian Tours Order of Merit den här säsongen där de 65 främsta efter veckans tävling behåller fulla spelrättigheter.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-16
ToursvepetAsian TourBjörn HellgrenDP World TourHenrik NorlanderHenrik StensonJens DantorpJoakim LagergrenPGA TourSebastian SöderbergTournyttToursvepet
Scroll to Top