Alexander Norén är halvvägs mot en första seger på PGA Tour och leder på Bermuda efter att ha satt nytt tävlingsrekord Foto: Getty Images

Norén i tvåslagsledning på Bermuda

Så här gick det för svenskarna runt om i golfvärlden under fredagen.

Text: Svensk Golf • 2023-11-11 Uppdaterad 2023-11-11

Här hittar ni veckans ledartavlor

Här hittar ni veckans TV-tider

PGA TOUR

Bermuda Championship (2/4).

Alexander Norén har gjort 161 starter på PGA Tour. Han har två andraplatser och fyra tredjeplatser men ännu ingen seger. Den här veckan på Bermuda har han inlett med ronder på 61-66 för 127 slag, nytt 36-hålsrekord för tävlingen, och han leder med två slag inför helgens spel. Norén inledde med tre raka birdies men fick sedan vänta till det 15:e hålet innan nästa birdie kom. Han gjorde också birdie på det 17:e hålet efter att ha slagit upp sig på två slag på par 5-hålet och tvåputtat.

– Jag spelade ungefär som igår men skillnaden var att igår slog jag upp wedgarna till en och en halv meter och idag var jag hela tiden lite längre från hål. Greenerna är luriga med små lutningar överallt men jag är nöjd med fem under par idag, det är en bra rond, sa Norén efter varvet.

På delad andraplats finns Ryan Moore, Satoshi Kodaira och Ryan Brehm, alla 13 under par. David Lingmerth var på väg att missa kvalgränsen och efter nio spelade hål var han ett över par för ronden och två under par totalt. Men Lingmerth tryckte birdiepedalen i botten och avslutade med 29 slag (-6) för en 65-rond och med åtta under par är han på delad 26:e plats inför de avslutande 36 hålen. För Henrik Norlander blev det tyvärr en missad kvalgräns efter 69-71. Norlander halkar preliminärt ner till en 124:e plats på rankingen där de 125 främsta efter nästa tävling RSM Classic får behålla sina spelrättigheter. Också Richard S Johnson (74-68) och Jonas Blixt (75-73) missade kvalgränsen.

LPGA TOUR

The Annika driven by Gainbridge (2/4).

Linn Grant är fortfarande bästa svenska på Pelican Golf Club i Florida men svenskan föll från en delad elfte till en delad 31:a plats efter 71 slag (+1) andra dagen. Grant inledde bra och var två under par efter nio hål men en bogey på det tredje hålet (Grants elfte) följdes av en dubbelbogey på det femte. Med fyra under pa är Grant nu åtta slag bakom Solheim Cup-kompisen Emily Kristine Pedersen från Danmark. Anna Nordqvist (70-68) delar 45:e platsen med Pernilla Lindberg (69-69) och amatören Louise Rydqvist (70-68). Frida Kinhult är på delad 62:a plats efter ronder på 71-68.

DP WORLD TOUR

Nedbank Golf Challenge (2/4).

Världsåttan Max Homa och fransmannen Matthieu Pavon delar ledningen på tio under par efter 36 spelade hål av veckans Nedbank Golf Challenge på Gary Player CC i Sydafrika. Både Vincent Norrman (66-72) och Sebastian Söderberg (68-70) är sex under par på delad åttondeplats, fyra slag bakom ledarduon. Jens Dantorp (70-70) delar 19:e plats och med en fin helg kan Dantorps spela sig in i nästa veckas Tourfinal, han är 53:a inför veckans tävling och behöver ta sig in bland de 50 främsta på Race to Dubai för att få en plats i Dubai.

ASIAN TOUR

Hong Kong Open (3/4).

Enda svensken Björn Hellgren gick på 66 slag tredje ronden av Hong Kong Open och delar just nu 35:e plats. Svensken är sju under par totalt och sju slag bakom fyra spelare som leder på 14 under par.

PGA TOUR CHAMPIONS

Charles Schwab Cup Championship (2/4).

Robert Karlsson (71-72) är på delad 31:a plats efter halva Tourfinalen på PGA Tour Champions på Phoenix Country Club. I ledningen finns Steven Alker från Australien och amerikanen Marco Dawson, båda elva under par. Fyra spelare delar tredjeplatsen på tio under par.

FINALKVAL, DP WORLD TOUR

Rond 1/6.

Finalkvalet spelas över sex ronder där de 70 främsta efter 72 hål får spela de sista två ronderna. Efter första ronden är rutinerade Kristoffer Broberg och Chrostofer Blomstrand bästa svenskar på delad 15:e plats med 69 slag (-3). Det var en blåsig dag på Lakes Course på Infinitum Golf i Tarragona och många spelare hade svårt att hålla i scoren. Joakim Lagergren gjorde en klart godkänd 70-rond och delar 29:e plats. Finalkvalet spelas på både Lakes och Hills Course.

Övriga svenskresultat:

d73) Mikael Lindberg, 71 slag

d94) Alexander Wensstam Holmqvist, 72 slag

d112) Hugo Townsend, 73 slag

d140) Oliver Gillberg, 76 slag

d149) Fredrik Niléhn, 77 slag

d155) Hannes Rönneblad, 78 slag


Text: Svensk Golf • 2023-11-11
ToursvepetAlexander NorénAnna NordqvistAsian TourBjörn HellgrenChristofer BlomstrandDavid LingmerthDP World TourJoakim LagergrenKristoffer BrobergKvalskolanLinn GrantLPGA TourPGA TourPGA Tour ChampionsRobert KarlssonSebastian SöderbergTournyttToursvepetVincent Norrman
Rulla till toppen