Ludvig Åberg avslutade med 62 slag i Las Vegas och klättrade till en delad 13:e plats. Alex Norén slutade delad trea Foto: Getty Images

Toursvepet

Norén trea i Las Vegas – 62-rond av Åberg

Så här gick det för svenskarna i helgens tävlingar.

Text: Svensk Golf • 2023-10-16 Uppdaterad 2023-10-16

PGA TOUR

Shriners Childrens Open (4/4).

Det blev en riktigt fin svensk avslutningsdag på TPC Summerlin i Las Vegas. Ludvig Åberg inledde dagen på delad 42:a plats men 18 hål senare signerade han ett scorekort med 62 slag (-9) vilket till slut räckte till en delad 13:e plats på 16 under par. Åberg var fyra slag bakom segraren Tom Kim från Sydkorea och placeringen tog Åberg från 113:e till 96:e plats på FedEx Cups höstranking. Alex Norén gjorde samtidigt sin bästa tävling på länge och slutade delad trea efter en slutrond på 65 slag. Norén gick från plats 105 till 83 på samma lista. Också Henrik Norlander tog sig uppåt på rankingen. Efter en delad 35:e plats i Las Vegas gick Norlander från 120:e till 117:e plats.

LPGA TOUR

Buick LPGA Shanghai (4/4).

Madelene Sagström stod för en riktig kanonrond under sista dagens spel av Buick LPGA Shanghai. Svenskan gick runt på 63 slag (-9) efter nio birdies och lika många par, vilket innebar nytt banrekord på Qizhong Garden GC. Totalt slutade Sagström tolv under par och det räckte länge till en riktig topplacering. Till slut blev svenskan dock passerad av sju spelare och slutade på en delad åttondeplats, två slag bakom segraren Angel Yin, som besegrade Lilia Vu i särspel. Maja Stark var också med och slogs om segern men en dubbelbogey på hål nio gjorde uppförsbacken för tung på sluthålen. Det blev ändå 72 slag sista ronden och Stark delade åttondeplatsen med bland andra Sagström. Frida Kinhult tog ännu en fin placering då hon slutade delad 13:e, bara tre slag bakom segrande Yin. Anna Nordqvist slutade delad 36:a på fem under par.

DP WORLD TOUR

Open de España (4/4).

Fransmannen Matthieu Pavon ledde veckans Open de España från start till mål. En avslutningsrond på 64 slag innebar 23 under par och segermarginalen ner till tvåan, sydafrikanen Zander Lombard blev till slut fyra slag. Sebastian Söderberg avslutade med 69 slag (-2) och delade 41:a plats.

ASIAN TOUR

SJM Macao Open (4/4)

Björn Hellgren tog en fin delad elfteplats i Macao Open. Hellgren gick de fyra ronderna på 68-64-71-66 och med 15 under par var svensken 15 slag bakom segraren, Min Woo Lee från Australien. Hellgren är 53:a på Asian Tours Order of Merit.

LIV GOLF

LIV Golf Jeddah (3/3)

Brooks Koepka försvarade sin seger i Jeddah och vann efter särspel mot landsmannen Talor Gooch. Gooch säkrade dock genom andraplatsen segern i LIV Golfs Order of Merit. Henrik Stenson avslutade snyggt med en 67-rond (-4) och delade 35:e plats.

CHALLENGE TOUR

Hainan Open (3/4).

Jesper Svensson är delad fyra inför sista ronden i Hainan Open i Kina. Om han behåller den placeringen tar sig Svensson upp till en andraplats på Road to Mallorca, CT:s Order of Merit, topp 20 får kort till DP World Tour nästa säsong. Om han skulle vinna OoM så får han dessutom kategori 13 vilket ger honom ännu fler starter.

PGA TOUR CHAMPIONS

SAS Championship (3/3).

Det blev Rodney Pampling från Australien som lyckades vinna SAS Championship efter en lång avslutningsdag. Pampling slutade 15 under par, två slag före Steven Alker. Robert Karlsson delade 15:e plats och Jesper Parnevik slutade på delad 27:e plats.

Text: Svensk Golf • 2023-10-16
ToursvepetAlexander NorénAsian TourChallenge TourDP World TourHenrik NorlanderJesper SvenssonLIV Golf Invitational SeriesLudvig ÅbergMadelene SagströmMaja StarkPGA TourPGA Tour ChampionsTournyttToursvepet