Linn Grant flög högst på Finca Cortesin efter fredagens foursome. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Den perfekta avslutningen

Linn Grant sänkte Solheim Cups viktigaste putt – hittills…

Text: Tomas Hagfeldt • 2023-09-23 Uppdaterad 2023-09-23

FINCA CORTESIN Först sänkte Maja Stark en lång putt för ledning inför öronbedövande jubel på den 17:e greenen.

Det skulle överträffas ett antal minuter senare.

Linn Grant ställdes inför sina drömmars putt. En lurig birdieputt, lutande från höger till vänster. Relativt kort men absolut inte given, framför allt inte när hela Europa tittar på.

Putten sänktes. Dagens inledande foursome slutade 2–2. Hur viktig svenskornas poäng var kommer vi att få ett svar på i eftermiddag och i morgon, söndag.
– Helt otroligt – det är nästan allt jag kan säga, sa Maja Stark som slagit det tidigare bunkerslaget.
– Vi sa det till varandra under rundan, att vi inte ska förlora den här matchen. Vi ville inte heller dela den. Vi skulle vinna, sa Linn Grant.

De spelade i foursomesessionens fjärde match. På fredagen fick de båda vännerna starta hela Solheim Cup. Det började med tre förlorade hål. På lördagen fick de avsluta och gjorde det på ett drömlikt sätt.

De tog tidigt kommandot utan att kunna rycka. Amerikanskorna Danielle Kang och Andrea Lee stod emot i en sevärd match. Gång på gång kom de ifatt och höll ställningen lika.

När det till slut var dags för ett avgörande var det segerhungriga svenskor som slog de mäktigaste och vinnande slagen inför storpubliken på Finca Cortesin.
Maja Stark sänkte sin birdieputt på 17:e hålet, Linn Grant avgjorde på det 18:e.

Europas andra foursomeseger vanns av danskan Emily Pedersen och hemmafavoriten Carlota Ciganda. Pedersen upprepade inte sin hole in one från gårdagen på det tolfte hålet. Matchsegern idag mot Lilia Vu och Jennifer Kupcho hade en minst lika viktig betydelse.

Anna Nordqvist fick en bitter avslutning på en svängig match mot Lexi Thompson och Megan Khang.
En svårt lutande putt missades på den sista greenen. Anna, annars påhejad av ett stort och högljutt familjegäng från Torshälla GK, lämnade snabbt greenområdet för att lika snabbt börja omladdningen inför eftermiddagens fyrboll.

Caroline Hedwall gör i matchens fjärde session sitt första framträdande på den stora golfscenen på Costa del Sol. Detta i sin karriärs femte Solheim Cup.


Text: Tomas Hagfeldt • 2023-09-23
TournyttFinca CortesinSolheim CupTournytt
Rulla till toppen