Det blev mer stretch än golfslag på rangen för Rory McIlroy innan han gick ut på första ronden i tourfinalen. Foto: Getty Images

PGA Tour

Skadad McIlroy spelar vidare i tourfinalen

”Hela ländryggen låste sig och jag kunde inte röra mig.”

Text: Olof Åsgård • 2023-08-25 Uppdaterad 2023-08-25

Världstvåan Rory McIlroy kunde inte genomföra några träningsvarv på East Lake inför veckans TOUR Championship. Detta efter att han ådragit sig en skada i ryggen. 

Det hela började i tisdags när McIlroy var hemma och kände sig lite stel. Han gick till gymmet och helt plötsligt låste sig ryggen. Han fick behandling och åkte till Atlanta. Där hade han inga känningar och tänkte mjuka upp i gymmet när olyckan återigen var framme.

– Jag gjorde en squat och hela ländryggen låste sig och jag kunde inte röra mig. Igår vid den här tiden kunde jag inte ställa upp mig vid bollen. Det känns bättre idag och förhoppningsvis ännu bättre imorgon, sa McIlroy efter att ha kämpat sig igenom första ronden.
Han startade på tredje plats och sju under par (rankingpoängen räknas om inför tourfinalen). Nordirländaren inledde med en rond på par och tappade till delad sjunde plats.
– Jag kämpade på och kände att jag bara ville ta mig igenom dagen. 

Rory McIlroy är en av tre europeiska spelare (tillsammans med Jon Rahm och Viktor Hovland) som redan är klara för spel i Ryder Cup om en dryg månad. Förhoppningsvis är han skadefri när matchen drar igång.

Efter första dagens spel delas ledningen av Collin Morikawa, Keegan Bradley och Viktor Hovland. De är tio under par.
Vinnaren av tävlingen och hela FedExCup får 18 miljoner dollar, tvåan 6,5 miljoner dollar, trean 5 miljoner dollar. Den som kommer på tionde plats får 1 miljon dollar och den som kommer på 30:e och sista plats i tourfinalen får 500 000 dollar. 
Ingen svensk spelare har tagit sig till årets final. Vincent Norrman spelade första slutspelstävlingen för två veckor sedan och slutade på 69:e plats i FedExCup.


Text: Olof Åsgård • 2023-08-25
TournyttPGA TourRory McIlroyRyder CupTour ChampionshipTournytt
Rulla till toppen