Alex Norén hoppas på ett bra U.S. Open. Foto: Getty Images

U.S. Open

Positiv Norén redo för U.S. Open  

En liten glimt av form kan ha infunnit sig hemma i Sverige.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-15 Uppdaterad 2023-06-15

Alex Norén gör sitt tionde U.S. Open den här veckan. Hans bästa resultat är delad 17:e plats på Winged Foot 2020. Förra året missade han kvalgränsen. 

Den här säsongen har inte gått bra resultatmässigt och 40-åringen har plågats av olika bekymmer i svingen, mestadels med drivern, vilket har påverkat andra delar i hans spel negativt.
–  Jag har under en tid inte kunnat lita på någonting, varken speltekniskt eller mentalt. Jag har blivit osäker. Det har helt enkelt inte varit så kul, sa han inför Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna G&CC.

För att tar sig ur den negativa trenden har han återgått fullt ut till sina tidigare coacher, Viktor Gustafsson Matt Belsham. Även om det nygamla samarbetet med den engelske svingcoachen inte pågått särskilt länge kan det ha givit Norén en injektion. Han slutade på tolfte plats i Scandinavian Mixed och efter en svag öppningsrond på 74 slag lossnade spelet och Sveriges bäst rankade herrspelare avslutade med ronderna 68, 68 och 67.

Nu är han på plats i Beverly Hills och Los Angeles CC för U.S. Open. Veckans majorerna känner han väl och har spelat den flera gånger.
– Det är en stor fördel om man kan banan, för det kan gå käpprätt åt helsike om man inte gör det, säger Norén till TT.

Han har med sig positiva känslor från tävlingen hemma i Sverige.
– Spelet blev bättre och bättre under hela veckan och jag har fått lite garantier på att jag och min coach jobbar på rätt grejer. Då är det roligare att spela och tänka framåt. Det är inte ett jävla virrvarr i huvudet av massa olika känslor och tankar. 

Alex Norén är en av fem svenskar i fältet. Resterande fyra – Jens Dantorp, Simon Forsström, Vincent Norrman och David Nyfjäll – gör debut i U.S. Open. 

Här är svenskarnas starttider

Här hittar du TV-tiderna


Text: Olof Åsgård • 2023-06-15
TournyttAlex NorénLos Angeles CCTournyttU.S. OpenUS Open
Rulla till toppen