Simon Forsström tog sin första seger på DP World Tour när han vann Soudal Open efter en tuff duell med landsmannen Jens Dantorp // Foto: Getty Images

Tournytt

Första DPWT-segern för Forsström – vann svenskduellen

"Jag kanske unnar mig något gott på flygplatsen"

Text: Martin Strömberg • 2023-05-14 Uppdaterad 2023-05-15

Sista ronden av Soudal Open på Rinkven International blev en dramatisk kamp där slutstriden till sist stod mellan två svenskar. Hemmahoppet Thomas Detry föll ifrån tidigt och istället klev danske Thorbjörn Olesen och Alexander Björk fram och utmanade. Olesen gick fem under par sista dagen och slutade 14 under par totalt, Björk var ett slag sämre. Ingen av dem nådde dock ända fram.

Med några hål kvar stod segerstriden istället mellan svenskduon Jens Dantorp och Simon Forsström. Den sistnämnda hade haft ledningen från rond ett men efter en dubbelbogey på hål tio och en bogey på det tolfte hålet var Dantorp plötsligt i ledningen med ett slag.

Men Forsström kom tillbaks med birdies på hål 14, 16 och 17 och inför sluthålet hade han ledningen med ett slag före Dantorp Efter ett briljant andraslag från ruffen kunde han kosta på sig två puttar för seger med ett slag.

– Jag saknar ord. Efter dubbelbogeyn sa jag till mig själv att bara ge mig chanser och förhoppningsvis trillar någon i, sa en lycklig Forsström efter segern.

Han avslutade med 69 slag och menade efteråt att likheterna mellan Belgien och Sverige var en av nycklarna.

– Ja, det påminner om hemma och det är samma känsla i gräset och liknande träd. Banan passar mig väldigt bra.

Direkt efter segern begav sig Forsström till flygplatsen för att åka och kvala till U.S. Open så något direkt firande blev det inte.

– Vi får se, jag kanske unnar mig något gott på flygplatsen.

Jens Dantorp slutade tvåa och Alexander Björk delad fyra i årets klart bästa svensktävling så här långt.

HÄR ÄR ALLA SVENSKA SEGRAR PÅ DP WORLD TOUR


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-05-14
TournyttAlexander BjörkDP World TourJens DantorpSimon ForsströmThomas DetryTournytt
Scroll to Top