Anna Davis fick en riktigt dålig start på första ronden men ordnade sedan till siffrorna så gott hon kunde. Foto: Getty Images

ANWA

En sämre start – fyra pliktslag på första hålet

Den försvarande mästarinnan stod för ett stort misstag i ANWA.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-30 Uppdaterad 2023-03-30

Anna Davis, USA, är nyss fyllda 17 år och rankad 8 i världen bland amatörer. Hon vann Augusta National Women’s Amateur förra året (yngst någonsin) och är tillbaka för att försvara sin titel.
Men hon fick sämsta tänkbara start på onsdagens öppningsrond på Champions Retreat. Hon hade missförstått tävlingsbestämmelserna om lägesförbättring och trodde att hon fick lägesförbättra på hela banan. Så var inte fallet utan det gällde enbart fairway och kortare klipphöjder. 

I tron om att hon gjorde rätt plockade Davis upp bollen i ruffen, rengjorde och återplacerade den vid två tillfällen. Hon gjorde bogey på hålet som sedan förvandlades till 9 slag, två pliktslag per gång hon bröt mot reglerna. Davis blev skakad och tappade ytterligare några slag, men gjorde sedan ett bra jobb att minimera skadorna. Hon gjorde fyra birdies från hål 7 och framåt och kom till slut in på 76 slag, fyra över par och är delad 43 inför andra ronden.

Anna Davis är vänsterspelare, precis som Andrea Lignell. Svenskan är tvåa i tävlingen efter en bogeyfri första rond på 67 slag, fem under par. 
Det ska spelas ett varv till på Champions Retreat, sedan spelar de 30 bästa spelarna final på Augusta National på lördag. Det är en bana där vänsterspelare har lyckats bra förr. Anna Davis vann ANWA ifjol, Bubba Watson vann The Masters 2012 och 2014, Phil Mickelson 2004, 2006 och 2010 och Mike Weir 2003. 
Att Augusta National skulle gynna vänsterspelare går inte att säga, men många vänsterspelare har uttryckt att den ”passar deras öga” mer än de flesta andra banor. 

LEDARTAVLA ANWA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-03-30
TournyttAndrea LignellAnna DavisANWAAugusta National Women’s AmateurTournytt
Rulla till toppen