Andrea LIgnell inledde årets Augusta National Women's Amateur med en jättefin 67-rond // Foto: Getty Images

ANWA

67-rond av Lignell i ANWA

Har bara världsettan före sig i resultatlistan.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-30 Uppdaterad 2023-03-30

Första ronden av Augusta National Women’s Amateur spelades under onsdagen och det är svenskt högt upp direkt. Andrea Lignell gick runt Champions Retreat bogeyfritt på 67 slag (-5) och är ensam tvåa, ett slag bakom den amerikanska storfavoriten Rose Zhang. Lignell är 22 år och representerar Hills GK samt sin amerikanska skola University of Mississippi (Ole Miss). Lignell är just nu rankad på 30:e plats i världen bland amatörer.

– Det här hade jag verkligen inte förväntat mig. Det är ju min första gång här och jag hade trott på en rond runt par men detta är superkul, otroligt, sa en nöjd Lignell efteråt.

Lignell hyllade framförallt en del av spelet för resultatet dag ett.

– Puttningen definitivt. Den var riktigt het idag vilket var skönt för jag har inte puttat så bra den senaste tiden.

Kajsa Arwefjäll var näst bästa svenska första dagen med 74 slag (+2) och delad 23:e plats. Meja Örtengren (77) och Ingrid Lindblad (78) får jobba för att ta sig in bland de 30 som efter andra ronden tar sig vidare till slutronden på Augusta National. Örtengren är delad 52:a och Lindblad delad 62:a efter dag ett. Lindblad har en tredjeplats och en andraplats tidigare i Augusta National Women’s Amateur.Text: Martin Strömberg • 2023-03-30
TournyttAndrea LignellAugusta National Women’s AmateurIngrid LindbladKajsa ArwefjällMeja ÖrtengrenRose Zhang
Rulla till toppen