Matthew Fitzpatrick vii se de tolv främsta europeiska spelarna i Ryder Cup, oavsett var de spelar till vardags // Foto: Getty Images

Fitzpatrick: ”De tolv bästa ska spela Ryder Cup”

Majorsegraren välkomnar LIV-spelare i Ryder Cup.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-10 Uppdaterad 2023-03-10

I en intervju inför veckans Players Championship gav förra årets U.S. Open-segrare, Matthew Fitzpatrick, sin syn på hur touren borde göra med spelare som anslutit till LIV Golf Invitational. Och hur man borde göra med Ryder Cup.

– Min personliga uppfattning är att man inte både kan äta kakan och ha den kvar. Har man valt att byta tour så tycker jag inte att man ska få komma tillbaks. Det vore orättvist.

Men när det gäller Ryder Cup har Fitzpatrick en annan uppfattning. Inför höstens Ryder Cup-match på Marco Simone GC vill han se de bästa europeiska spelarna, oavsett vilken tour de spelar på till vardags.

– Ryder Cup är en helt annan fråga än LIV och PGA Tour. I Ryder Cup tycker jag att de tolv bästa ska vara med oavsett och jag hoppas verkligen att jag är en av de tolv som får plats i laget. Det handlar bara om att vinna matchen och inte var man spelar någonstans.

Just nu är Fitzpatrick dock långt ifrån att spela sig in i laget. Han är på 24:e plats på europapoänglistan och åttonde plats på världspoänglistan. De sex spelare som just nu är inne i laget är Rory McIlroy, Jon Rahm, Yannik Paul, Viktor Hovland, Tyrrell Hatton och Shane Lowry. Alex Norén är femma på europalistan och sjua på världslistan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-10
TournyttAlexander NorénMarco Simone GCMatthew FitzpatrickRyder Cup 2023Tournytt
Rulla till toppen